Hlavní obsah

Další poutavý román Roberta Bryndzy

Právo, cg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není jednoduché udržet v sérii detektivních románů vysokou úroveň. Britsko-slovenskému autorovi Robertu Bryndzovi se to však s jeho londýnskou šéfinspektorkou Erikou Fosterovou daří už popáté.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Spisovatel Robert Bryndza

Článek

Pravda, pro českého čtenáře motiv rozřezaného těla v kufru evokuje stále nevyřešený případ vraždy Otýlie Vranské. V případě románu Chladnokrevně (Cosmopolis, 416 stran, 399 Kč, e-kniha 339) jsou v kufru objeveném v Temži oddělené části těla patřící muži. A nezůstane jen u jednoho takového objevu.

Nové knihy

Slovensko je v knize přítomno nejen v případě autora, žijícího s manželem Janem v Nitře, ale přímo v osobnosti kriminalistky Eriky Fosterové. Ta se tam narodila a zmínky o její širší rodině se v knize objevují také.

Bryndzovi se daří poutavě vyprávět příběhy Eriky, její kolegyně Mossové a dalších nadřízených, kteří mají v knize významnou úlohu. Jak se pak časem ukáže, násilí zdánlivě drobné plodí větší a ještě větší. Bryndza – i v podání překladatelky Kateřiny Elisové – opět dokazuje, že je dobrým vypravěčem, který klade důraz spíš na lidské charaktery než obrazy krutosti. Daří se mu vytvářet osobitý obraz o londýnské společnosti, který má širší působivost.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Související témata:

Výběr článků

Načítám