Hlavní obsah

Agentka Scullyová z Akt X si zahraje premiérku Thatcherovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká herečka Gillian Andersonová bude hrát britskou premiérku Margaret Thatcherovou neboli „Železnou lady“ v seriálu The Crown.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá agentka Scullyová už téma Akta X definitivně uzavřela.

Článek

Herečka ztvární obdivovanou, ale také silně nenáviděnou britskou političku ve čtvrté řadě seriálu, diváci si tak budou muset ještě rok počkat. Třetí řada seriálu společnosti Netflix poběží tento rok, Olivia Colmanová v ní hraje britskou královnu a Tobias Menzies prince Philipa. Děj se odehrává v šedesátých letech, scénář tak musí zmínit třeba nástup skupiny Beatles a objeví se prý také mladá Camilla, pozdější partnerka prince Charlese.

Foto: Profimedia.cz

Margaret Thatcherová

Čtvrtá řada by se měla odehrávat v sedmdesátých letech, kdy nastoupila na scénu „Železná lady“. Vůdkyně Konzervativní strany se stala v roce 1979 ministerskou předsedkyní a vydržela až do roku 1990. Prosazovala ekonomický liberalismus, snižování daní, privatizaci  a omezování vlivu odborů. Byla jí vyčítána bezcitnost a nekompromisnost.

Americká herečka Gillian Andersonová se ještě v roce 2018 objevila v poslední řadě Akt X. Agentku FBI a Mulderovu parťačku už ale nikdy hrát nechce. V seriálu působila od roku 1993. Slavný seriál z 90. let se vracel na obrazovky několikrát, ale zlaté časy, kdy byla Akta X v televizi jedničkou, se už nevrátily.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám