Hlavní obsah

Pod Žižkovskou věží vznikne letní scéna Divadla Kalich

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídku divadelních prostor pro prázdninové produkce v Praze rozšíří letní scéna Divadla Kalich. Vybuduje ji producentská společnost Hamlet Production ve spolupráci se společností Tower Park Praha pod Žižkovskou televizní věží v Praze 3. V provozu bude od 23. června 2019.

Foto: archiv Divadla Kalich

Pod Žižkovskou televizní věží vznikne letní scéna Divadla Kalich.

Článek

Prostor vzniká v parku v Mahlerových sadech. Díky systému rychlého zastřešení chránícího diváky i umělce před nepřízní počasí bude možné operativně skrýt pod střechu celé hlediště o kapacitě bezmála šesti set míst. Usazení hlediště v zapuštěném prostoru pod věží divákům zaručí výbornou akustiku, elevace jednotlivých řad spolu s osovým posunem sedadel zase dobrý výhled na jeviště.

Přilehlý park nabízí řadu dalšího vyžití a Žižkovská věž coby nejvyšší dominanta Prahy je vyhledávanou turistickou atrakcí. Se vstupenkami na představení bude možné si koupit i vstupenky do observatoře věže za poloviční cenu.

„V prostorách pod věží jsem viděl v duchu divadlo hned na první pohled, a jakmile jsme tomuto projektu začali dávat konkrétní obrysy, nabalovala se jedna výhoda za druhou. Každopádně kvalita péče, kterou budeme moci divákům garantovat, je pro mě opravdu důležitá,“ říká producent Divadla Kalich Michal Kocourek.

Foto: archiv Divadla Kalich

Kapacita hlediště bude bezmála šest set míst.

Zároveň s letní scénou vznikne i nový festival Hvězdné léto pod Žižkovskou věží. Obojí zahájí 23. června unplugged koncert písničkáře Tomáše Kluse. O den později uvede Kalich premiéru komedie kanadského autora Norma Fostera Láska v přímém přenosu s Petrem Čtvrtníčkem, Kristýnou Frejovou a Davidem Suchařípou v hlavních rolích. Poslední představení prvního ročníku je naplánováno na 2. září.

Program Hvězdného léta pod Žižkovskou věží 2019 se bude opírat o repertoár pořádajícího Divadla Kalich a jeho spřátelených scén, Divadla v Rytířské, Divadla Palace, Divadla Verze, Činoherního studia Bouře, chybět nebude ani populární Caveman. Tím se na jevišti nové letní scény vystřídá množství hereckých hvězd.

Předprodej na první sezonu byl zahájen 1. prosince. Z každé zakoupené vstupenky půjde deset korun ve prospěch spolku Dobrý skutek. Ten cíleně podporuje spoluobčany, kteří se ocitli ve složité životní situaci a bez pomoci druhých se v dané chvíli neobejdou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám