Hlavní obsah

The Cardigans vydají alba na vinylech

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci švédské kapely The Cardigans se dočkají vinylové podoby jejích alb. Už 1. února vyjde kompletní diskografie šesti desek právě na černých kotoučích. Na trh se dostanou v původních verzích i ve švédských.

Foto: archiv kapely

Skupina The Cardigans dosáhla na přelomu devadesátých a nultých let velké popularity.

Článek

O mastering alb se postaralo slavné studio Sterling Sound a vinyly budou mít honosnou podobu v klasickém černém provedení.

Páté album skupiny nazvané Long Gone Before Daylight se dokonce dočká uvedení na double LP. Kapela ho chtěla takto zrealizovat již v letech 2003 a 2015, ale musela se spokojit s nižším rozpočtem a nahrávka vyšla jen na jednom vinylu.

The Cardigans vznikli v roce 1992. V jejich čele stojí zpěvačka Nina Perssonová. Následně vydali pět úspěšných alb, z nichž první Emmerdale vyšlo v roce 1994. V letech 2007 až 2011 kapela neexistovala.

Od té doby sporadicky koncertuje, nicméně není jasné, jestli ještě někdy vydá novou desku. Její zatím poslední kolekce Super Extra Gravity vyšla v roce 2005.

Reklama

Výběr článků

Načítám