Hlavní obsah

Jak se rodila Mše Leonarda Bernsteina. Pohled do zákulisí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové video prozrazuje, jak se rodila Bernsteinova Mše s Vojtěchem Dykem v hlavní roli. Poslední představení bude 8. prosince v brněnské Hale Rondo.

Bernsteinova MšeVideo: 2media

 
Článek

Stovka účinkujících, hudební těleso s předními tuzemskými instrumentalisty, skvělí sólisté v čele s Vojtěchem Dykem, emocemi nabitá atmosféra. Mše je zkrátka jedinečnou událostí, která nemá na českých jevištích obdoby, což ostatně dokládají i nadšené reakce diváků 26. a 27. 11. ve vyprodaném Foru Karlín.

Foto: Tino Kratochvil

Vojta Dyk (uprostřed) v Bernsteinově Mši

Nejnovější video nazvané Za chvíli začínáme zachycuje jednotlivé aktéry během okamžiků soustředění, rozezpívání, dolaďování posledních detailů, nahlíží do zkušebny i dámské šatny a možná také prozradí, kdo chytil Pikachu.

Na dlouhou dobu poslední příležitost vidět u nás „live“ Bernsteinovu Mši s Vojtěchem Dykem v hlavní roli se nabízí 8. prosince v brněnské Hale Rondo, kam lze ještě v předprodeji zakoupit zbývající volné vstupenky. Producenti projektu Vojtěch Dyk a Josef Buchta aktuálně připravují inscenování Mše ve washingtonském Kennedy Center, kde měla Mass v roce 1971 premiéru a od té doby tam uvedena nebyla.

Právo a Novinky.cz jsou mediálními partnery Mše.

Reklama

Výběr článků

Načítám