Hlavní obsah

Mistři tech-housu Booka Shade přestaví nové album

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Frankfurtské duo Booka Shade vystoupí v neděli v pražském Lucerna Music Baru. Walter Merziger a Arno Kammermeier představí naživo aktuální album Cut The Strings, které se vrací k typickému minimalistickému tech-housovému zvuku.

Foto: LMB

Booka Shade

Článek

Po klidnějším a melodičtějším albu Galvany Street z roku 2017 se letos Booka Shade vrátili na novince Cut The Strings k typickým tech-housových rytmů a hlubokým basovým základům.

Kořeny Booka Shade sahající do počátku devadesátých let, kdy se Merziger a Kammermeier sešli v elektronickém projektu Planet Claire. Pak založili vydavatelství Get Phisical. Na něm vydali v roce 2004 průlomové debutové minimalistické album Memento a i úspěšný singl Body Language. Na jeho sukces navázal v následujícím roce singl Mandarine Girl. Booka Shade pak hráli před Röyksopp a v Berlíně i před Depeche Mode.

V roce 2006 vyšla druhá úspěšná dlouhohrající deska Movemnets se singly Night Falls Darko a In White Room, které nabízelo plnější sound a upevnilo jejich pozici na klubové scéně Tu Potvrdila ji třetí deska z roku 2008 The Sun & the Neon Light

Skupina ale začala více experimentovat s náladami, nabídla ke stažení album pomalých skladeb Cinematic Shades. Uvolněnější a melodičtější je i předposlední deska Galvany Street.

. Koncert Booka Shade je závěrečnou akci k projektu Music & The End of War, který připomíná 100 let od konce první světové války a vznik nových žánrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám