Hlavní obsah

Nová alba: Mark Knopfler, Michael Bublé, Tereza Mašková či Mariah Carey

Právo, Jaroslav Špulák

Předvánoční albová žeň vrcholí. V dalším listopadovém týdnu se na trh dostaly novinky Marka Knopflera, Michaela Bublého, Terezy Maškové, Mariah Careyové, Mumford & Sons či Ondřeje Rumla. Za zmínku jistě stojí i vzpomínka na českou skupinu The Matadors.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová CD

Článek

Mark Knopfler: Down the Road Wherever

Foto: Universal Music

Nová alba

Další Knopflerovo album obsahuje čtrnáct nových písní, které čerpají mimo jiné z dávných dní, kdy trávil čas s bývalou kapelou Dire Straits v Deptfordu. Knopfler i nadále patří k umělcům, kteří mají oko básníka, duši bluesmana a srdce umělece. To vše se prolíná v jeho nových písničkách.

Michael Bublé: Love

Foto: Warner Music

Nová alba

Na novém albu Kanaďan Bublé opět oživuje americké jazzové standardy. Jsou mezi nimi skladby My Funny Valetine, When You’re Smiling nebo I Only Have Eyes On You. Kromě klasiky zazpíval vlastní píseň Forever Now. Povšechně jde o velice romantické album.

Mariah Carey: Caution

Foto: Epic

Nová alba

Pop a r’n’b spojuje v písničkách na svém patnáctém studiovém albu americká zpěvačka Mariah Careyová. Kolekce nabízí deset nových skladeb a jejich interpretka je přednáší ve skvělé hlasové formě a patřičnou dávkou nasazení.

Tereza Mašková: SuperStar

Foto: Warner Music

Nová alba

Tereza Mašková je vítězka poslední řady vyhledávací soutěže SuperStar. Na jejím debutovém albu jsou coververze písniček, které prezentovala jak v uvedené soutěži, tak v show Tvoje tvář má známý hlas. Je to první krok v její kariéře, který vypovídá pouze o tom, že má zajímavý hlas a je slušná zpěvačka.

Mumford & Sons: Delta

Foto: Universal Music

Nová alba

Delta je čtvrté studiové album britské skupiny, která patří momentálně k nejpopulárnějším na hudební scéně vůbec. Ve svém soundu mísí s rockem a popem prvky ostrovního folklóru. Přijetí novinky je u kritiky zatím spíše vlažné, své příznivce ale kapela nejspíš tak docela nezklame.

Ondřej Ruml: Zapomenutý příběh

Foto: Warner Music

Nová alba

Zpěvák Ondřej Ruml na svém vánočním albu zpívá písničky a texty, jejichž autorem je učitel Zdeněk Bričkovský. Ten je napsal jednoho horkého letního dne a vytvořil jich dost na celé album.

The Matadors: Jubilejní edice The Matadors (1968/2018)

Foto: Supraphon

Nová alba

Uplynulo padesát let od vzniku dvou legendárních beatových alb české hudební historie – The Rebels: Šípková Růženka a eponymního alba The Matadors. Aktuálně oba počiny vycházejí v nové remasterované úpravě na CD i vinylu a s bonusovými materiály.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám