Hlavní obsah

Kapela Playground English tvoří písničky pro děti v angličtině. Ty se podle nich učí

Právo, jaš, kul

Frog Biscuits je první album souboru Playground English. Obsahuje 27 písní pro děti v angličtině od jednoduchých říkanek po složitější příběhy. Deska slouží při výuce anglického jazyka i jako plnohodnotné hudební album. Její produkce se ujal Ondřej Galuška (Eggnoise, The Odd Gifts). Na Novinkách.cz kapela představuje v premiéře skladbu Months.

Klip k písni Months.Video: Indies Scope

 
Článek

Když začala Karolína Shipstead učit děti ve školce Playground English v angličtině, nespokojila se pouze s výtvarnými činnostmi. Začala skládat anglické písničky pro děti. Cit pro melodii, který uplatnila při tvorbě, a vhodné texty daly vzniknout albu Frog Biscuits.

Texty dětem dávají základní slovní zásobu i větnou stavbu a díky melodickým písním jsou tyto informace snáze zapamatovatelné. Pro výuku bylo nutné písničky nahrát. Od začátku pomáhali rodiče dětí, kteří navštěvovali školku. Tak se Karolína seznámila s Davidem Pavelkou, Ivanem Tatarem a Ondřejem Galuškou.

Právě Galuška usoudil, že jde o skladby, které by si zasloužily hezky zaranžovat a nahrát. Vzniklo album, které je unikátní nejen u nás, ale i ve světě.

„Obzvláště u anglických písní pro děti je obtížné najít něco, co by nebylo nevkusné nebo ošklivě nahrané. Přitom u koho jiného než u dětí by nám mělo záležet na pěstování vkusu a smyslu pro krásu,“ uvedl Galuška.

Kolekci Playground English produkoval Ondřej Galuška. Hrají na ní Ivan Tatar, David Pavelka a další muzikanti a děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám