Hlavní obsah

Slečna Marplová a záhady jako desetitisící titul

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové ilustrované vydání povídek Agathy Christie soustřeďuje kratší příběhy, v nichž vystupuje druhá její nejslavnější postava – slečna Jane Marplová, ctihodná stará panna z vesničky St. Mary Mead. Je to proslulá „odbornice na mrtvoly“, která se dokonale vyzná ve zločinech a nemilosrdně odhaluje jejich pachatele.

Foto: ČTK

Agatha Christie se svým voskovým portrétem v londýnském muzeu voskových figurín

Článek

Zároveň jsou do souboru zařazeny povídky, v nichž sice nefiguruje žádný známý detektiv, přesto jsou to mistrné texty plné záhad, napětí, chytrých zápletek a dechberoucích odhalení.

Soubor Slečna Marplová a záhady (Kalibr 752 stran, 999 Kč) z pera královny detektivek, jejíž díla vydává společnost Euromedia od svého zrodu, vychází coby její jubilejní, desetitisící titul.

Britská spisovatelka Agatha Christie patří k legendám tvůrců detektivních próz. Její životopis popisuje a zachycuje řada knih (a rovněž vlastní autobiografie z roku 1977), osudové okamžiky z jejího života se staly námětem k filmu. Rozsáhlá bibliografie, která čítá téměř tři sta děl, je zmapována v několika encyklopediích.

Tajemství její tvorby nejnověji detailně odhalují Utajené zápisníky Agathy Christie vydané v roce 2009 (česky 2010) a Promyšlené vraždy Agathy Christie (česky 2012). Jsou to knihy z pera Johna Currana, jenž v nich detailně prostudoval sedmdesát tři svazky autorčiných ručně psaných poznámek.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám