Hlavní obsah

Nové knihy: Carter, Gunnisová, Čattopádhjáj i Englund

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběh naší meziválečné republiky, detektivka, příběhy ponižovaných žen i komiks připomínající Divoký západ. To jsou novinky tohoto týdne.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Kolektiv autorů, Dagmar Hájková, Pavel Horák, editoři:

Republika Československá 1918-1939

Nové knihy

Reprezentativní publikace nabízí pohled na meziválečné Československo, mapuje strukturu jeho společnosti, životní rytmy i proměny krajiny. Kniha, na které se podílel mezinárodní kolektiv více než šedesáti autorů, ukazuje republiku v její komplikované rozmanitosti.

Nakladatelství Lidové noviny, 1024 strany, 1999 Kč

Chris Carter:

Galerie mrtvých

Nové knihy

Sériový vrah hraje s losangeleskými detektivy Hunterem a Garciou zvláštní hru. Do zad každé oběti vyřeže ostrým nástrojem krátkou zprávu. Co jim chce těmi vzkazy naznačit? A proč jsou všechny latinsky?

BB art, přeložila Jana Pacnerová, 368 stran, 299 Kč

Emily Gunnisová:

Nechtěné

Nové knihy

Příběh odkazuje na problematickou historii tzv. Magdaleniných prádelen, církevních útulků pro padlé ženy, zakládaných od poloviny 19. století ve Spojeném království a Irsku pro ženy živící se prostitucí. Poslední Magdalenina prádelna byla uzavřena v roce 1996...

Metafora, přeložila Veronika Kratochvílová, 288 stran, 299 Kč

Šaratčandra Čattopádhjáj:

Debdás - Provdaná 

Nové knihy

Čattopádhjáj (1876–1938) otevřel bengálskému čtenáři svět lidí prostých, nevzdělaných a chudých, kteří si udrželi vnitřní nevinnost a vznešenost. Zpracoval jedno z citlivých témat: sňatek z lásky stojící proti převládajícím svazkům domluveným rodiči.

Dokořán, přeložila Zuzana Špicová, 216 stran, 249 Kč

Terje B. Englund:

Špion, který přišel pozdě

Nové knihy

Autor podrobně mapuje československé špionážní aktivity v souvislosti s Norskem od únorového převratu 1948 až do pádu komunismu v roce 1989 a zasazuje je do širšího kontextu politických, obchodních a kulturních norsko-českých vztahů i dění v Evropě.

Prostor, přeložila Zuzana Hlavičková, 312 stran, 347 Kč

Fiona Staples, Brian K. Vaughan:

Sága 8

Nové knihy

Dokonce i vesmír má svůj Divoký západ – a právě na ten zamíří rodina Marka a Alany i s těmi přáteli, kteří to přežili, po tragických událostech ve válečné zóně na kometě Phang. Ale ani tady není jejich život v komiksovém podání zrovna lehký...

BB art, přeložil Richard Podaný, 152 strany, 399 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám