Hlavní obsah

Žádný hip-hop ani Madonna, žebříček v USA ovládl 76letý McCartney

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský hudebník Paul McCartney ovládl po více než třiceti letech týdenní žebříček nejprodávanějších alb v USA. McCartneyho nové album Egypt Station se dostalo do čela žebříčku Billboard 200, který tento týden zveřejnil stejnojmenný magazín.

Foto: Petr Horník, Právo

Paul McCartney je stále ve formě.

Článek

Šestasedmdesátiletý McCartney vydal novou desku 7. září a za první týden (do 13. září) se jí v USA prodalo 153 000 kusů. Své osmnácté sólové studiové album pojal bývalý člen Beatles jako zastávky při jízdě vlakem, celkem deska zahrnuje 16 písní.

Zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista McCartney ovládl žebříček Billboard svým sólovým albem naposledy v roce 1982 po vydání desky Tug of War. Tehdy se jeho nahrávka držela v čele tohoto amerického žebříčku tři týdny po sobě. Celkem se se svými sólovými deskami McCartney dostal do čela tohoto žebříčku osmkrát, uvedl magazín Billboard.

Foto: Universal Music

Obal nového alba Paula McCartneyho.

Jako člen Beatles ale drží McCartney rekord v největším počtu prvenství na žebříčku Billboard, celkem jich má skupina Beatles devatenáct. Naposledy vedla tato již neexistující kapela americký žebříček neprodávanějších alb od prosince 2000 do února 2001, a to osm týdnů po sobě s výběrem svých největších hitů nazvaném 1 (též se uvádí jako The Beatles 1).

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám