Hlavní obsah

ČT uvede pět nových seriálů a StarDance

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pět seriálů láká na podzim Česká televize. Bude to drama z českého maloměsta Lynč, další pokračování První repuliky a Labyrintu, retro minisérie Jana Hřebejka Rédl a také Zahradnictví související se stejnojmennou filmovou trilogií.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Petra Hřebíčková hraje v seriálu Rédl.

Článek

Na seriálu Lynč pracovali mladí čeští tvůrci pod vedením amerického scenáristy Harolda Aptera. Dokumentarista Lukáš v něm přijíždí do malého města, aby zjistil, jak zemřel Rom Denis, kterého znal od dětství. Získává podezření, že šlo o lynč. V maloměstě může mít každý svého kostlivce ve skříni. Hlavní role si zahráli Jiří Dvořák nebo Zuzana Stivínová.

„Vždy se rozhoduju podle kvality scénáře, tenhle mě zaujal tématem i tím, že postavy byly napsané nejednoznačně, což mě vždy baví,” řekl Dvořák.

Jan Hřebejk natočil podle scénáře Mira Šifry minisérii Rédl, která se vrací do divokých devadesátých let. Prokurátor Rédl má na starosti stíhání posledního šéfa StB a navíc zmizí dva studenti kybernetiky. Roman Rédl bude muset požádat o spolupráci toho, koho má dostat za mříže. Chaos v novém státě a propojení policistů a zločinců jsou témata, která Hřebejka fascinují. Hlavních rolí se ujali Ondřej Sokol či Petra Hřebíčková.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Scenárista a režisér Jan Bártek a herec Jiří Dvořák (vpravo)

„Neměla jsem jinou představu o devadesátých letech, ale překvapilo mě, co všechno bylo možné. Takže mě to určitě obohatilo. Bylo to období euforie a určitě i chaosu, ve kterém se dělá spousta zajímavých věcí,” poznamenala Hřebíčková.

Diváky ČT čekají i nové díly mysteriózní kriminálky Labyrint, První republiky a StarDance.

Další historická série Zahradnictví pochází z dílny dvojice Hřebejk-Jarchovský a souvisí se stejnojmennými filmy již uvedenými v kinech.

Ze zahraničních seriálů koupila ČT například ironického Mladého papeže, novou adaptaci Vojny a míru, skandinávský Most, pátou sérii House of Cards a norskou Okupaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám