Hlavní obsah

Dvoudenní RockOpera RiverFest představí i skladby z Vymítače

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 13. a 14. července se v Českém Šternberku na břehu řeky Sázavy v tábořišti U Karla odehraje již šestý ročník RockOpera RiverFestu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kamil Střihavka je také členem RockOpery Praha.

Článek

Přehlídka se letos poprvé rozroste z jednodenní na dvoudenní. V pátek na ní vystoupí zpěvák Luboš Pospíšil s kapelou, formace Pozdní sběr, České srdce a legendární písničkář Vlasta Redl se svým téměř dvouhodinovým setem.

Následující den v sobotu se na přehlídce na pódiích ukážou kapely několika různých žánrů, od punku přes alternativní styly po heavy metal.

Budou mezi nimi skupiny Turbo, D. N. A., Covers For Lovers, Čardáš klaunů, Serpencia, MetalCraft, Lemmingway, OnlyToo, Vintage Wine, Necrofiles nebo Seventh Passion.

Na festivalu před diváky předstoupí rovněž soubor RockOpery Praha se svými největšími pěveckými hvězdami. V jejich podání zazní nejenom koncertní výběr skladeb ze starších a úspěšných rockových oper Antigona, Oidipus Tyranus nebo Faust, ale také novinky z hitu letošní sezóny, hororového Vymítače.

Ten měl v letošním roce premiéru a má pozitivní ohlasy.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám