Hlavní obsah

Zemřel herec Václav Glazar, hvězda pěti Kameňáků

Aktualizováno

Ve věku 65 let zemřel ve středu herec Václav Glazar, kterého proslavila především komediální série Kameňák. Poslední měsíce trávil Glazar v léčebně dlouhodobě nemocných v Kralupech nad Vltavou.

Foto: ČTK

Václav Glazar měl problémy se srdcem (druhý zleva na snímku z roku 2007 spolu s Hanou Křížkovou, Zdenou Studenkovou a Zdeňkem Troškou).

Článek

„Kolega, který se o něho staral a jezdil za ním, mi dnes ráno poslal zprávu, že odešel. Zemřel na zástavu srdce, je to moc smutné,“ řekl serveru Super.cz režisér Zdeněk Troška.

Podle Česko-Slovenské filmové databáze hrál Glazar v sedmi filmech. Z toho pět jsou různá pokračování Kameňáku, jehož první tři díly natočil režisér Troška. Poprvé se Glazar před kamerou objevil v roce 2002 ve snímku Rok ďábla, zahrál si i v krátkometrážním filmu Skeletoni.

Pracoval také v České televizi v tvůrčí skupině Čestmíra Kopeckého. Byl rovněž spoluzakladatelem kabaretu Srdce a kámen, který kombinoval živý zpěv a tanec s travesti show. Původní profesí byl televizní scenárista a dramaturg.

Reklama

Výběr článků

Načítám