Hlavní obsah

Ringo Starr přiveze nejen své písně, zazní i hity Beatles a dalších

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský hudebník a zpěvák Ringo Starr se v úterý představí v pražském Kongresovém centru. Sedmasedmdesátiletý muzikant je na koncertním turné se svým All Starr Bandem, ve kterém působí Colin Hay, Graham Gouldman, Steve Lukather, Gregg Rolie, Warren Ham a Gregg Bissonette.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ringo Starr se vrací do Prahy.

Článek

Celé turné se koná u příležitosti podpory nového Starrova alba Give More Love. Na koncertech zní ale i některé hity skupiny Beatles, například Yellow Submarine, I Wanna Be Your Man, With A Little Help From My Friends a další. Dojde rovněž na řadu coververzí oblíbených písniček.

Ringo Starr, vlastním jménem Richard Starkey Jr., působil v začátcích kariéry v kapele Rory Storm and the Hurricanes. V roce 1962 se stal členem Beatles, ke kterým patřili i John Lennon, Paul McCartney a George Harrison. Po rozpadu skupiny v roce 1970 se vydal na sólovou dráhu. Ještě v témže roce uvedl na trh první dvě sólové desky – Sentimental Journey a Beaucoups Of Blues.

Během sólové kariéry nahrál dosud 19 studiových alb a deset koncertních. Nejnovější s názvem Give More Love vyšlo loni v září. Dvakrát ho uvedli do rock’n’rollové síně slávy, v roce 1988 jako člena Beatles a roku 2015 i jako sólového umělce.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám