Hlavní obsah

Filmové premiéry: Pat a Mat znovu v akci, Backstage, Profesoři zločinu či Debbie a její parťačky

Právo, Věra Míšková

Nová dobrodružství při kutilských pokusech v novém domě zažívají hrdinové filmu Pat a Mat znovu v akci. Na pódiu i v zákulisí televizní taneční soutěže se odehrává slovensko-český Backstage. Profesoři zločinu je italská krimikomedie o drogách, Debbie a její parťačky loupí v Metropolitním muzeu. Ghost Story je britský horor a do 13 postav se vtěluje Cate Blanchettová ve snímku Manifesto. A obnovenou premiéru má restaurovaný Obchod na korze.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Pat a Mat znovu v akci

Upoutávka na film Pat a Mat znovu v akciVideo: Bioscop

V nových domech čekají nové kutilské výzvy. Pat a Mat si poradí s rojem včel, s krtkem, opravou elektrické sekačky, ucpaným odpadem, nebo stavbou nové skalky. Vyčistit komín? Postavit nový plot? Těmhle kutilům není cizí ani moderní řešení, a tak se stanou odborníky v užití solární energie nebo instalaci bezpečnostních kamer.

Pat a Mat znovu v akci, Česko 2018, animovaný, 85 min., režie: Marek Beneš

Backstage

Upoutávka na film BackstageVideo: Bontonfilm

Amatérská skupina West Coast Crew odkudsi ze Zapadákova touží prostřednictvím talentové soutěže zbohatnout a dostat se do velkého světa, dva z nich se milují a jejich láska prochází zkouškou. Do cesty se jim staví nástrahy lidí z televize i z bulváru i jejich vlastní charaktery a povahy.

Backstage, Slovensko/Česko 2018, taneční romance, režie: Andrea Sedláčková, hrají: Mária Havranová, Tony Porucha, Ondrej Hraška, Kryštof Hádek, Ivana Chýlková, Judit Bárdosová a další.

Profesoři zločinu

Upoutávka k filmu Profesoři zločinuVideo: Film Europe

Pietro je univerzitní výzkumník, který naléhavě potřebuje prodloužit smlouvu, aby si mohl dovolit alespoň trochu slušný život. Jenže stane opak: Pietrovo místo je zrušené a brilantní neurobiolog stojí před těžkou volbou, co si počít se svízelnou životní situací. Společně s propuštěnými kolegy z různých oborů se rozhodne k netradičnímu řešení: vynálezu chytré drogy, která není zakázaná italským právem.

Profesoři zločinu, Itálie 2014, komedie, 100 min., režie: Sydney Sibilia, hrají: Libero De Rienzo, Edoardo Leo, Neri Marcorè, Pietro Sermonti a další.

Debbie a její parťačky

Upoutávka na film Debbie a její parťačkyVideo: Vertical Ent.

Že to nejde se ženskými? Omyl, po Dannyho parťácích přichází Debbie se svými parťačkami. Ve volně navazujícím filmu mají Debbie a její tým smělý plán loupeže, kterou se chystají provést na velkolepé kostýmní galapřehlídce celebrit v newyorském Metropolitním muzeu.

Debbie a její parťačky, USA 2018, krimikomedie, 110 min., režie: Gary Ross, hrají: Sandra Bullocková, Cate Blanchettová, Anne Hathawayová, Helena B. Carterová, Rihanna a další

Ghost Stories

Upoutávka na film Ghost storiesVideo: CinemArt

Skeptický profesor Phillip Goodman se zabývá vyvracením zdánlivě nadpřirozených událostí. Do rukou se mu ale dostanou tři nevysvětlitelné případy a ve chvíli, kdy je začne řešit, se sám dostane do děsivé hororové smyčky.

Ghost Stories, VB 2018, horor, 98 min., režie: Andy Nyman, Jeremy Dyson, hrají: Andy Nyman, Martin Freeman, Alex Lawther, Paul Whitehouse a další.

Manifesto

Upoutávka na film ManifestoVideo: Artcam

Manifesto čerpá z textů psaných futuristy, dadaisty, členy hnutí Fluxus, suprematisty, situacionisty, vyznavači hnutí Dogma 95 a příslušníky dalších uměleckých skupin a také z úvah jednotlivých umělců, architektů, tanečníků a filmařů. Režisér sestříhal a znovu poskládal třináct koláží a prostřednictvím Cate Blanchettové je proměnil v moderní výzvu.

Manifesto, Austrálie/Německo 2016, 95 min., režie: Julian Rosefeldt, hraje: Cate Blanchettová

Obchod na korze

Jeden z nejoceňovanějších filmů československé kinematografie získal Oscara 1967 za nejlepší neanglicky mluvený film. Adaptace novely Ladislava Grosmana patří k vrcholům tvorby šedesátých let, odehrává se v zapadlém městečku na východním Slovensku, na které těžce dolehnou norimberské zákony přijaté fašistickou vládou.

Obchod na korze, Československo 1965, drama, 125 min., režie: Ján Kadár, Elmar Klos, hrají: Ida Kaminska, Jozef Kroner, František Zvarík, Martin Hollý st. a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám