Hlavní obsah

Čech Mikolas Josef postoupil do finále Eurovize

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Český reprezentant Mikolas Josef v úterý postoupil do finále ankety Eurovision Song Contest, v níž hlasují televizní diváci. Mladý zpěvák bude bojovat o vítězství v sobotu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mikolas Josef se probojoval do finále EurovizeVideo: Reuters

 
Článek

Mikolas Josef vystoupil s vlastní svižnou písní Lie To Me ve stylu R Doprovázeli ho tanečníci. Byl od začátku považován za jednoho z favoritů soutěže.

Do finále se dostalo deset soutěžících z 18. Kromě Josefa také zástupci Rakouska, Estonska, Kypru, Litvy, Izraele, Bulharska, Albánie, Finska a Irska.

První semifinále soutěže Eurovision Song Contest otevřela zpěvačka z Ázerbájdžánu Aisel s písní X My Heart. Představili se také soutěžící z Islandu (Ari Ólafsson a píseň Our Choice), Albánie (Eugent Bushpepa a píseň Mall), Belgie (Sennek a píseň A Matter Of Time), Izraele (Netta a píseň Toy), Běloruska (Aleksejev a píseň Forever).

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Albánec Eugent Bushpepa

Estonsko reprezentovala Elina Nechayeva s písní La Forza, Bulharsko Equinox a píseň Bones, Chorvatsko Franka s písní Crazy, Rakousko Cesár Sampson a píseň Nobody But You, Řecko Yianna Terzi a píseň Oniro Mou, Švýcarsko ZiBBZ a píseň Stones, Irsko Ryan O'Shaughnessy a píseň Together a Kypr Eleni Foureira a Fuego.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Islanďan Ari Olafsson

Výsledky Eurosongu budou ohlášeny v noci v sobotu 12. května, kdy se koná velké finále. Eurovision Song Contest se koná v Lisabonu, protože v roce 2017 zvítězil Portugalec Salvador Sobral s písní Amar Pelos Dois.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Ázerbájdžánská zpěvačka během vystoupení na Eurovizi

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Belgická účastnice Eurovize

Soutěže se účastní 43 zemí. Pořadatelé tvrdí, že jde o prestižní hudební soutěž, nicméně soutěžící nejsou vždy na nejvyšší umělecké úrovni a akce je i terčem vtipů. Nejen moment, kdy jeden z ročníků vyhrála vousatá zpěvačka Conchita Wurst, naznačil, že někteří si ze soutěže dělají legraci.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Český účastník soutěže Mikolas Josef během vystoupení v Lisabonu

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Izraelská zpěvačka Netta Barzilaiová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám