Hlavní obsah

Sprachgesang není nadávka, ujistí Kraftklub a Mydy Rabycad na festivale zdarma

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhého června mohou návštěvníci okolí Mánesova mostu v Praze zažít festival zdarma a jako bonus se dozvědí, co je to sprachgesang. Vystoupí tam mimo jiné Mydy Rabycad, Thom Artway, Ondřej Ruml nebo němečtí Kraftklub.

Foto: Smart Communication

Zpěvačka Žofie Dařbujánová (Mydy Rabycad)

Článek

Festival Most 20.0 je oslavou dvaceti let činnosti česko-německého fondu budoucnosti. Proto tam vedle českých kapel vystupují třeba němečtí elektroničtí postrockeři Adulescens, punkoví Itchy nebo písničkář Xavier Darcy. Hlavní hvězdou má být populární skupina Kraftklub, přivážející pop spojený se sprachgesangem (něco mezi mluvením a zpěvem, nejde o hip-hop).

Foto: Most 20.0

Kraftklub

„I když se mosty v Praze staly v poslední době spíše jablkem sváru, je jejich smyslem lidi spojovat, a my jsme rádi, že můžeme oslavit naše jubileum na tak symbolickém a krásném místě. Srdečně všechny zveme na oslavu dobrých vztahů Čechů a Němců. Nebude chybět nic z toho, co naše národy spojuje: kultura, historie a kreativita, dobré pivo a jídlo a dokonce ani fotbal nebo sklářská tradice,” zvou ředitelé Česko-německého fondu budoucnosti Tomáš Jelínek a Petra Ernstberger.

Nabídnou také divadelní program s pohádkami od studia Damúza nebo Divadla jednoho Edy. Dále vystoupí Teatr Novogo Fronta či originální berlínský site specific theater Grotest Maru. Děti si mohou pohrát v kreativních dílničkách a zjistit třeba to, jak funguje sklářská pec. Most 20.0 bude mít také diskuzní tramvaj či komiksový workshop. Nebude chybět ochutnávka české a německé kuchyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám