Hlavní obsah

Skupina Wohnout natočila nový klip v Africe

Právo, jaš, kul

Skupina Wohnout má novou písničku i s videoklipem a na Novinkách.cz je uvádí v premiéře. Letos v lednu natáčela klip v Africké Keni. Píseň s názvem Sladký dřevo má charitativní podtext. Vznikla za účelem podpory sbírky na nákup dýchacího přístroje do africké nemocnice.

Nový klip kapely WohnoutVideo: archív kapely Wohnout

 
Článek

„Rádi cestujeme. Teď jsme konečně mohli skloubit náš letitý koníček s hudbou a vydali jsme se do Afriky natočit klip. Odletěli jsme s lehkým scénářem a věděli, že to celé bude spíše o štěstí a improvizaci. Natočili jsme materiál v nádherné africké přírodě, ale také v nemocnici Itibo, které naším klipem chceme pomoci,“ objasňuje zrod myšlenky kytarista a zpěvák Honza Homola.

Skoro měsíc projížděli Keňou a sbírali záběry. Kamery se ujala moderátorka Tereza Tobiášová. „I když jsem zvyklá stát spíš před kamerou než za ní, má první zkušenost s natáčením to rozhodně nebyla. V podstatě jsem tím navázala na točení klipu Janka Ledeckého v Benátkách, i když tam to taková divočina nebyla. Prodírat se mezi davy turistů je něco jiného než běhat v Keni mezi slony a žirafami,“ vzpomíná Tobiášová.

Píseň Sladký dřevo je druhou vlaštovkou z připravovaného alba skupiny Wohnout. Videoklip má podpořit sbírku na nákup dýchacího přístroje do nemocnice Itibo. Ten je určený pro podpůrnou a řízenou ventilaci pacientů jak dospělých, tak pro děti nebo novorozence v kritickém stavu a v pooperační péči.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám