Hlavní obsah

Původní verze hitu Nothing Compares 2 U je na internetu a zní skvěle

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako ve stroji času si můžou připadat hudební fanoušci, kteří narazí na původní studiovou nahrávku Nothing Compares 2 U z roku 1984 doprovázenou záběry ze zkušebny zpěváka Prince.

Prince : Nothing Compares 2 UVideo: Youtube: Prince

 
Článek

Píseň později proslavila Sinéad O'Connor, ale autorem je Prince. Vynikající nahrávku z neznámých důvodů nechtěl zařadit na studiové album. Je rockovější i instrumentálně bohatší než pozdější coververze a na konci má saxofonové sólo.

Prince hrál Nothing Compares 2 U živě, ale studiovku schoval ve svém archívu, odkud se dostala až po jeho smrti v roce 2016. Není žádnou výjimkou, ve skutečnosti se v jeho archívech skrývá ohromné množství materiálu, které by podle správců dědictví stačilo na mnoho LP alb.

Autor původně píseň napsal pro projekt The Family, který ale zapadnul. Tato nahrávka pochází ze studia v Eden Prairie v Minnesotě. Prince hit složil, zaranžoval a nazpíval. Saxofon nahrál Eric Leeds, backgroundové vokály Susannah Melvoinová a Paul „St. Paul” Peterson.

Ve čtvrtek se objevila zpráva, že letos vyjdou memoáry amerického zpěváka a multiinstrumentalisty. Prince prý kniha bavila a smlouvu o vydání uzavřel nedlouho před smrtí v Minneapolisu. Není zcela jasné, kolik toho sám napsal, protože spolupracoval se spisovatelem Danem Piepenbringem, jak to u podobných celebrit bývá obvyklé. Zhruba padesát rukopisných stran, které měl napsat, se v knize možná objeví jako reprodukce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám