Hlavní obsah

S koksem nejdál dojdeš. Javier Bardem hraje nejbohatšího zločince všech dob

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V thrilleru Escobar, který jde do kin 31. května, hraje nejslavnějšího narkobarona světa a vraždícího maniaka Javier Bardem. Vyprávěn je z pohledu jeho milenky, televizní celebritky, kterou hraje Penélope Cruzová.

Trailer Escobar Video: Bontonfilm

 
Článek

Escobar byl kolumbijský drogový boss, miliardář a brutální násilník. Novinářka Virginia ho ale nejprve poznala jako milého Pabla, který staví domy pro chudinu.

Ve skutečnosti si Escobar budoval ilegální stát s vlastní armádou a politiky, kteří by chtěli jít proti němu, prostě zlikvidoval. Snímek vychází z knihy Loving Pablo, Hating Escobar. Pablo Escobar, přezdívaný Doktor, je považován za nejbohatšího zločince všech dob. Před smrtí měl prý tolik špinavých peněz (asi 30 miliard dolarů), že je neměl kam dávat. Zaplnil bankovkami všechny sklady a žraly mu je krysy.

Foto: Bontonfilm

Javier Bardem jako Escobar

Foto: Bontonfilm

Penelope Cruzová

Escobar byl už jako malý grázl, který začínal s podvody na ulici, jenže pak objevil kokain a začal kšeftovat ve velkém. Kokain byl v Jižní Americe velice levný a v USA v 70. letech raketově rostla poptávka. Escobar sehnal letadlo a začal pašovat nejdříve po kilech, později po tunách. V 80. letech už měl několik letadel, lodí a ponorek i ostrov se soukromou zoo. Nic ho nezastavilo, protože každého v Kolumbii podplatil nebo zabil. Prostí lidé ho dokonce měli za dobráka.

V roce 1993 se však dostal do přestřelky se speciálním komandem, kterou už nepřežil.

Reklama

Výběr článků

Načítám