Hlavní obsah

Nová alba: Jack White, George Ezra, Čechomor nebo Barbora Poláková

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních dnech vyšlo několik zajímavých alb jak od domácích, tak od světových umělců. Za pozornost stojí třetí deska Jacka Whitea, novinka Čechomoru či druhý počin Barbory Polákové.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová CD

Článek

Jack White: Boarding House Reach

Foto: Foto XL

Jack White nahrál třetí sólové album. Pro inspiraci se na něm ohlédl do šedesátých a sedmdesátých let. Jeho skladby jsou aranžérsky velmi pestré, mají proměnlivou atmosféru a exceluje v nich protagonista jako zpěvák a leckdy i jeho kytara.

 George Ezra: Staying At Tamara’s

Foto: Columbia

Druhé album britského písničkáře George Ezry bylo inspirováno, napsáno a vytvořeno během cest, včetně pobytu na prasečí farmě na Isle of Skye, v bývalé kukuřičné kůlně v Kentu, přestavěném kravském přístřeší v severním Walesu či v barcelonském Airbnb bytě u Tamary, podle které je album pojmenované.

 Čechomor: Nadechnutí

Foto: Warner Music

Skupina Čechomor na novém albu pojala lidové písně a přidala k nim několik vlastních, spojila se s dechovou kapelou a vytvořila dílo, které patří k jejím nejlepším vůbec. Tradiční rockové aranže pohánějí kupředu pasáže dechového orchestru, celé je to živé, energické a místy až punkové.

Barbora Poláková: ZE.MĚ

Foto: Supraphon

Druhé album zpěvačky a skladatelky Barbory Polákové vzniklo během posledního roku. Jsou na něm skladby ve svých textech veskrze velice osobní. Texty k nim vznikly jako první, na ně pak byla napsána hudba. Poláková na kolekci nabízí alternativní pop a pokračuje v práci započaté na debutu.

Toni Braxton: Sex & Cigarettes

Foto: Def Jam Recordings

Osmé studiové album americké zpěvačky Toni Braxton přináší osm skladeb, v nichž hrají prim soul a r’n’b. Předcházely mu singly Deadwood a Long As I Live.

Dami Im: I Hear A Song

Foto: Sony Music

Dami Im je australská zpěvačka, která se v jejích barvách představila v roce 2016 na Eurovizi. Její páté studiové album vzniklo v americkém Nashvillu a je na něm dvanáct jejích oblíbených písniček od jiných umělců a dvě původní.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám