Hlavní obsah

V létě přijedou do Prahy jihoafričtí Die Antwoord

Praha

V létě se do Prahy vrací jihoafrická hiphopová kapela Die Antwoord, 20. srpna vystoupí na pražském Výstavišti. Hlavními postavami jsou rapper Watkin Tudor Jones alias Ninja a zpěvačka Yolandi Visser (vlastním jménem Anri Du Toitová). Doprovází je DJ.

Foto: Profimedia.cz

Die Antwoord na koncertě

Článek

Skupina vydala čtyři studiová alba, prvním bylo $O$ z roku 2009, které kapele přineslo velký úspěch. Lukrativní nabídku vydávat u Interscopu však kapela odmítla, aby si zachovala nezávislost.

Loni po vydání čtvrté desky Mount Ninji and da Nice Time Kid skupina zvažovala, že ukončí kariéru, ale nakonec to neudělala a letos vyrazila na další evropské turné.

Skladby skupiny jsou typické nejen výrazným až raveovým rytmem, ale také pohráváním si s jazykem, když doplňuje jihoafrickou angličtinu a rodnou afrikánštinu výrazy ze zuluštiny a xhoštiny. Libuje si v sexuálních provokacích a opěvování drog. Svůj styl označují za zef a na rozdíl od amerických rapperů si nelibují v okázalém ukazování bohatství.

I když jejich alba jsou úspěšná, kapela na sebe připoutala pozornost především divokými koncertními sety. „Poslouchat nás jen z počítače, to je jako cákat se ve vaně a předstírat, že se koupete v oceánu. To prostě musíte zažít,“ tvrdí Die Antwoord.

V České republice Die Antwoord koncertovali celkem třikrát, naposledy loni na hudebním festivalu Rock For People. V roce 2016 vyprodali pražské Žluté lázně.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám