Hlavní obsah

Cocotte Minute se chystají na turné a představují klip k písni Zapal!

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve své zkušebně v jednom pražském sportovním komplexu se rocková kapela Cocotte Minute chystá na turné. Začne 24. února v Liberci, skončí 21. dubna v Českých Budějovicích a jako host ji bude na většině koncertů doprovázet česká rapová formace Pio Squad, na některých slovenští BijouTerrier. Na Novinkách.cz nyní představuje lyric video k písni Zapal!

Nové lyric video skupiny Cocotte MinuteVideo: Cocotte Minute

 
Článek

Loni na jaře byli Cocotte Minute na turné společně s Hentai Corporation a Prago Union. Na podzim pak vyjeli na turné vlastní, přičemž si obě série pochvalují. „Je před námi třetí turné v krátkém čase. Doufám, že bude nejlepší, a ti, kteří o tom ještě pochybují, pochopí, že jsme nejlepší kapela na světě,“ směje se ve zkušebně skupiny, kde jsme se setkali, zpěvák Zeller.

„S Pio Squad jsme společné turné vyjednávali už před deseti lety. Tenkrát to ale neklaplo, ani nevím proč. A tak jsem rád, že se nám ho podařilo domluvit teď,“ pokračuje s dobrou náladou Zeller. „Hráli jsme s rapovými Prago Union, teď s Pio Squad. Všechno to jsou generačně blízcí muzikanti, jejichž historie sahá někam do devadesátek. Příští turné budeme muset absolvovat s Penery strýčka Homeboye, protože nikdo jiný už tam není. A potom oslovíme někoho mladšího.“

Kytarista Czendál dodává: „Pio Squad i my jsme podobný punk, akorát jsme každý z trochu jiného těsta. My mlátíme do kytar, oni používají jinou techniku, ale jsme jedna generace a vycházíme ze stejného podhoubí. Navíc si myslíme, že je třeba zkusit scény trochu víc propojit. Udělali jsme to už s Prago Union, a teď na to chceme navázat.“

Foto: Petr Horník, Právo

Cocotte Minute ve své zkušebně i nahrávají. Zleva Zeller a Czendál.

Cocotte Minute a Pio Squad na své koncerty nachystali společnou písničku Rude Boys Rallye, jak se ostatně celé turné jmenuje.

„Chtěli jsme to udělat už během turné s Hentai Corporation a Prago Union. Byli jsme ale všichni strašně zasekaní, tak jsme společnou skladbu nestihli napsat. Teď jsme si na začátku řekli, že ji uděláme, a klaplo to,“ vysvětluje Zeller.

Na koncertech nadcházejícího turné zmíněná píseň zazní, nicméně členové obou kapel spolu budou na pódiu častěji. Chystají vzájemná hostování a prolínání, což bude jistě divácky atraktivní. „Celé je to hlavně o muzice a mejdanu. Na pódiu i mimo ně,“ dodává Zeller.

Cocotte Minute také aktuálně vydávají singl Zapal!, který je předzvěstí EP, jež vyjde letos na podzim. Nabízejí k němu i lyric video.

„K albu zatím nesměřujeme, protože je to finančně i časově náročné. Část členů naší kapely pracuje v noci a přes den, část večer, takže máme problém se vůbec potkat. Navíc máme rakouského producenta, a spolupráce s ním je přece jenom o dost nákladnější než s producenty v Čechách. Ale jsme spokojeni,“ konstatuje Zeller.

Cocotte Minute, kteří vznikli v roce 2002, chytili v posledních letech druhý dech a tvrdí, že jsou momentálně v nejlepší rockové kondici.

„Toto období řadím v historii kapely nejvýš. Nevím, jak to vnímali naši fanoušci, ale protože jsem v sestavě od začátku a mohu srovnávat, musím říct, že mi to teď přijde nejvyzrálejší. Navíc máme nejvíc energie a jsme schopni pracovat systematicky a houževnatě. Možná nám prospěla pauza, kterou jsme si před lety dali,“ hodnotí kariéru Czendál.

Soudě podle nálady, která ve zkušebně při našem setkání byla, i podle patrného odhodlání, čekají fanoušky skupiny Cocotte Minute dobré časy.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Rude Boys Rallye Tour

24. 2. Liberec, Bunkr + Pio Squad

 1. 3. Praha, Lucerna Music Bar + Pio Squad

 2. 3. Ostrava, Barrak + Pio Squad

 3. 3. Brno, Metro + Pio Squad

 9. 3. Čelákovice, KD + Bijou Terrier

10. 3. Ústí n. Labem, Doma + Bijou Terrier

23. 3. Pardubice, Žlutý Pes + Pio Squad

24. 3. Zlín, Fénix + Pio Squad

 6. 4. Kolín, KD + Pio Squad

 7. 4. Plzeň, Buena Vista Club + Pio Squad

13. 4. Aš, LaRitma + Pio Squad

14. 4. Litvínov, Ponorka + Pio Squad

20. 4. Olomouc, S Klub + Bijou Terrier

21. 4. České Budějovice, K2 + Bijou Terrier

Reklama

Výběr článků

Načítám