Hlavní obsah

Na Oscara nominováni Oldman, Streepová, McDormandová i Harrelson

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V úterý byly oznámeny nominace na nejslavnější filmové ceny světa, Oscary. Z herců mají šanci třeba Gary Oldman za roli Winstona Churchilla v Nejtemnější hodině, Meryl Streepová či Frances McDormandová. Nejvíc nominací (13) si připsal film Tvář vody mexického režiséra Guillerma del Tora.

Upoutávka na film Nejtemnější hodina Video: CinemArt

 
Článek

V kategorii nejlepší film jsou nominovány tituly Call Me By Your Name, Nejtemnější hodina, Dunkirk, Get Out, Lady Bird, Phantom Thread, Akta Pentagon: Skrytá válka, Tvář vody a Tři billboardy kousek za Ebbingem.

Z herců v hlavních rolích mají želízko v ohni Timothée Chalamet (Call Me By Your Name), Daniel Day-Lewis (Phantom Thread), Gary Oldman (Nejtemnější hodina), Denzel Washington (Roman J. Israel, Esq.) a Daniel Kaluuya (Get Out).

Foto: Cinemart

Gary Oldman jako Winston Churchill ve filmu Nejtemnější hodina

Z hereček jsou to Sally Hawkinsová (Tvář vody), Frances McDormandová (Tři billboardy kousek ze Ebbingem), Margot Robbieová (Já, Tonya), Meryl Streepová (Akta Pentagon: Skrytá válka) a Saoirse Ronanová (Lady Bird).

Foto: Cinemart

Sally Hawkinsová ve filmu Tvář vody

Ve vedlejších rolích letos nejvíce zaujali Willem Dafoe (The Florida Project), Woody Harrelson (Tři billboardy kousek za Ebbingem), Richard Jenkins (Tvář vody), Christopher Plummer (Všechny prachy světa) a Sam Rockwell (Tři billboardy kousek za Ebbingem). Z žen pak Mary J. Bligeová (Mudbound), Allison Janneyová (Já, Tonya), Lesley Manvilleová (Phantom Thread), Laurie Metcalfová (Lady Bird) a Octavia Spencerová (Tvář vody).

Foto: Cre Film, Freestyle Picture Company

The Florida Project

Za režii jsou letos nominováni Christopher Nolan (Dunkirk), Jordan Peele (Get Out), Greta Gerwig (Lady Bird), Paul Thomas Anderson (Phantom Thread) a Guillermo del Toro (Tvář vody) a za původní scénář Emily V. Gordonová a Kumail Nanjiani (Pěkně blbě), Jordan Peele (Get Out), Greta Gerwigová (Lady Bird), Guillermo del Toro a Vanessa Taylorová (Tvář vody) a Martin McDonagh (Tři billboardy kousek za Ebbingem).

Foto: Film Europe

Claes Bang ve filmu Čtverec (režie: Ruben Östlund, 2017)

V kategorii celovečerní animovaný film letos figurují The Boss Baby, The Breadwinner, Coco, Ferdinand a Loving Vincent, zatímco v kategorii nejlepší neanglicky mluvený film jsou to A Fantastic Woman (Chile), The Insult (Libanon), Loveless (Rusko), O těle a duši (Maďarsko) a Čtverec (Švédsko).

Trailer k filmu Tři billboardy kousek za EbbingemVideo: CinemArt

Za kameru jsou nominováni Roger A. Deakins (Blade Runner 2049), Bruno Delbonnel (Nejtemnější hodina), Hoyte van Hoytema (Dunkirk), Rachel Morrisonová (Mudbound) a Dan Laustsen (Tvář vody).

Foto: Disney

Coco

Za hudbu jsou to Hans Zimmer (Dunkirk), Jonny Greenwood (Phantom Thread), Alexandre Desplat (Tvář vody), John Williams (Star Wars: Poslední z Jediů) a Carter Burwell (Tři billboardy kousek za Ebbingem).

S původní písní uspěly filmy Mudbound (Mighty River od Mary J. Blige a Raphaela Saadiqa), Call Me by Your Name (Mystery of Love od Sufjana Stevense), Coco (Remember Me od Kristen Anderson-Lopezové a Roberta Lopeze), Marshall (Stand Up for Something od Diane Warrenové) a The Greatest Showman (This is Me od Benja Paseka a Justina Paula). Za střih jsou nominovány snímky Baby Driver, Dunkirk, Já, Tonya, Tvář vody a Tři billboardy kousek za Ebbingem.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám