Hlavní obsah

Soul-jazzový sen. Gregoryho Portera doprovodí český varhaník Pivec

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný americký zpěvák a dvojnásobný držitel Grammy Gregory Porter zavítá do pražského Fora Karlín 23. dubna 2018. Zahraje si s ním český hammondkář, známý i v Americe, Ondřej Pivec.

Foto: Foto archív Struny podzimu

Zpěvák Gregory Porter

Článek

Gregory Porter kouzlí hluboko posazeným medovým hlasem v písních na pomezí jazzu, blues, soulu a gospelu. Vydal desky jako Water, Be Good, Liquid Spirit a Take Me To The Alley. Naposledy vzdal deskou Nat King Cole & Me poctu zpěvákovi, kterého považoval – metaforicky – za svého otce.

Foto: ondrejmusic.com

Ondřej Pivec

Ondřej Pivec žije převážně v Americe, ale s Gregorym Porterem se potkal v roce 2013 v ČR na festivalu Struny podzimu. Začali spolupracovat a nahrál mu varhany i na album Take Me To The Alley, které dostalo Grammy.

Pivec s Porterem absolvoval řadu koncertů, také turné po Británii včetně Royal Albert Hall v Londýně a Glastonbury. Gregory Porter jede letos světové turné k albu Nat King Cole & Me, které vyšlo v říjnu roku 2017. V Čechách bude hrát již počtvrté. Koncert se bude konat v rámci festivalu True Music.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám