Hlavní obsah

Zemřel kytarista Motörhead Edward Allan Clarke

Novinky, Stanislav Dvořák

Ve středu zemřel kytarista slavné britské skupiny Motörhead Edward Allan Clarke. Bylo mu 67 let. Oznámila to skupina na svých oficiálních stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Eddie Clarke

Článek

„Jsme zdrceni, že musíme předat tuto zprávu, kterou jsme sami teprve dostali,“ napsali Motörhead. Edward Allan Clarke, zvaný též Fast Eddie, zemřel ve středu v nemocnici, kde se léčil se zápalem plic.

„Právě jsem se doslechl, že Fast Eddie Clarke zemřel. Je to šok. Bude se na něj vzpomínat pro jeho ikonické riffy a byl to pravý rocker,“ uvedl jeho kolega z kapely Phil Campbell.

Eddie Clarke začínal v prog-rockovém bandu Zeus a vydal s ním třeba desky The Second Coming a Sea of Time. Krátkou epizodu prožil s projektem Blue Goose.

V roce 1975 potkal bubeníka Phila Taylora a brzy i Lemmyho, legendárního frontmana  Motörhead, který zesnul už v roce 2015.

Ve trojici vydali nejklasičtější alba jako Motörhead, Overkill, Ace of Spades, Bomber a No Sleep 'til Hammersmith. Clarke odešel od Motörhead v roce 1982, nespokojen s tím, jak dopadla deska Iron Fist. S kolegy se ale po letech rád setkal na živáku Live at Brixton Academy.

Reklama

Výběr článků

Načítám