Hlavní obsah

Filmové premiéry: Nejtemnější hodina, Zmenšování a Motörhead: Clean Your Clock

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začíná období, kdy uvidíme filmy, favorizované nebo odměněné za rok 2017. Tento týden je to Zlatým glóbem za nejlepší mužský herecký výkon Garyho Oldmana v roli Winstona Churchilla oceněné drama Nejtemnější hodina. Druhým filmem týdne je Zmenšování, pohled na to, co se stane, když se problém přelidnění řeší zmenšováním lidí. A třetím je hudební dokument Motörhead: Clean Your Clock.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Nejtemnější hodina

Upoutávka na film Nejtemnější hodina Video: CinemArt

Na jaře 1940 byl Churchill po Chamberlainovi zvolen proti přání mnohých včetně krále Jiřího VI. předsedou britské vlády. Bylo to v době pro zemi nejtěžší: Hitler vítězně táhnul Evropou, v Dunkerku bylo v pasti na 300 000 britských vojáků a nešlo o nic menšího než o to, zda Británie začne prostřednictvím svého premiéra s nacisty vyjednávat o podmínkách míru nebo se rozhodne pro boj za svobodu za každou cenu.

Nejtemnější hodina, Velká Británie 2017, 125 min., režie: Joe Wright, hrají: Gary Oldman, Kristin Scott Thomasová, Lily Jamesová a další.

Zmenšování

Upoutávka na film ZmenšováníVideo: CinemArt, .

Proces zvaný celulární miniaturizace vyvinuli norští vědci prostě proto, že malí lidé míň snědí a zaberou míň místa. A aby do programu vstupovali lidé houfně a s nadšením, provázejí ho gigantické ekonomické výhody a trvalý pobyt v mini-milionářském ráji. Matt Damon hraje obyčejného chlapíka, který se s vidinou zbohatnutí také nechá zmenšit. Paradoxně až jako deseticentimetrový začne konečně pořádně žít.

Zmenšování, USA 2017, komedie, 135 min., režie: Alexander Payne, hrají: Matt Damon, Christoph Waltz, Kristen Wiigová, Hong Chau, Udo Kier a další.

Motörhead: Clean Your Clock

Upoutávka na film Motörhead: Clean Your Clock

Dokumentární film zachycuje koncert kapely, která kdysi definovala základní prvky speed metalu a trash metalu a dodnes nepochybně patří k nejpopulárnějším hardrockovým a heavymetalovým skupinám.

Motörhead: Clean Your Clock, Velká Británie 2016, 120 min., režie: Kai Swillus, Steffan Chirazi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám