Hlavní obsah

Dorazí Metallica, Dylan i Waters. V první polovině roku se u nás představí řada poprockových hvězd

Právo, Jaroslav Špulák

Na hudební scéně se to má následovně. Muzika, ať už ve formě fyzické či digitální, v prodejích zaostává za očekáváními. Umělci jsou tedy nuceni více koncertovat, aby své ekonomické potřeby dostatečně nasytili. Proto se na první polovinu letošního roku chystá řada pozoruhodných turné, a kalendář koncertů proto u nás opět bohatý.

Foto: Petr Horník, Právo

James Hetfield z kapely Metallica, která k nám dorazí na začátku dubna.

Článek

I letos navštíví naši zemi proslulá jména. Většina z nich už totiž řadu let Českou republiku při svých turné nevynechává, což platí třeba o britských Depeche Mode, kteří potěší svou přítomností v pražské O2 areně poslední lednový den. Přijedou v rámci halového pokračování turné na podporu loňského alba Global Spirit a jejich koncert je již vyprodaný.

Skotská zpěvačka Emeli Sandé zazpívá poprvé v České republice 20. února, rovněž v O2 areně. Představí skladby ze svých alb Our Version of Events a Long Live the Angels a v roli předskokanky se představí česká zpěvačka Lenny.

Již 27. února v Praze zahrají američtí Toto, a to v rámci koncertního turné ke svým čtyřicetinám.

Na prahu března se ve Foru Karlín představí poprvé v České republice Brit Rag’n’Bone Man. Jeho turné se jmenuje Grand Reserve, loni v létě s úspěchem vystoupil na slovenském festivalu Topfest.

V devadesátých letech populární skupina The Kelly Family se loni vrátila na scénu. V rámci turné We Got Love – Live 2018 přijede koncertovat 8. března také do O2 areny.

„Před dvěma lety jsme se rozhodli pro koncerty v Dortmundu, které proběhly v květnu 2017. Tamní hala pro nás hodně znamená. Jakmile jsme byli schopní se shodnout na tomhle, nahráli jsme album a rozhodli se pro turné. Domluva zabrala hodně času, ale děje se to, což je úžasné,“ řekl Právu Angelo Kelly, jeden ze členů rodinné kapely.

Skotská parta Franz Ferdinand vydá v únoru album Always Ascending a 9. března zahraje v pražském Foru Karlín.

Se symfonickým orchestrem a albem Synthesis, které bude obsahovat starší písně v nových aranžích, vystoupí 17. března v Kongresovém centru v Praze americká kapela Evanescence, jež se loni představila na festivalu Rock for People v Hradci Králové.

Dorazí k nám i nejslavnější metalová kapela světa. Americká Metallica přiveze 2. dubna do O2 areny staré hity i písničky ze svého posledního alba Hardwired…To Self Destruct, které vyšlo v listopadu 2016.

V polovině dubna se v brněnské hale Vodova představí legendární americký písničkář Bob Dylan, jenž kromě svých slavných písní zahraje i skladby z nové desky Triplicate.

Scorpions v Ostravě, Judas Priest v Plzni

Po loňském vystoupení na Colours of Ostrava se v dubnu ukážou američtí Imagine Dragons v O2 areně. Ve stejném měsíci navštíví pražskou Tipsport Arenu další Američané, 30 Seconds to Mars. Frontmanem kapely je hollywoodský herec Jared Leto. Pro velký zájem dvakrát vystoupí v dubnu v O2 areně bývalý člen britských Pink Floyd Roger Waters.

Po devíti letech se vrátí do Prahy zpěvačka Anastacia. Její koncert 12. května ve Foru Karlín nabídne i písně z nového alba Evolution.

V červnu vystoupí s All Star Bandem v Kongresovém centru v Praze bývalý bubeník Beatles Ringo Starr, a to v rámci turné k albu Peace And Love.

Na začátku června se v Ostravě odehraje odložený koncert německé skupiny Scorpions, britští Judas Priest pak zahrají 12. června v plzeňské Home Monitoring Areně.

Ozzy Osbourne se o den později představí na venkovním koncertu v pražských Letňanech, přičemž jeho speciálními hosty budou americká skupina Hollywood Vampires, ve které mimo jiné působí i herec Johnny Depp, a Jonathan Davis z nu-metalové kapely Korn. Do Letňan se pak příznivci tvrdé hudby jistě rádi vrátí 20. června na britské metalové ikony Iron Maiden, kteří přijedou v rámci evropského Legacy Of The Beast World Tour.

Pearl Jam, jedni z posledních žijících představitelů klasického grunge devadesátých let, vystoupí 1. července v již vyprodané O2 areně. Zahájí tak koncertní nabídku pro druhé pololetí.

K uvedenému výčtu setů slavných jmen je třeba počítat i s řadou zajímavých koncertů v klubech, kam míří zahraniční kapely, jejichž sláva zatím nedosahuje k vyprodání velkých hal, ale jsou k němu na dobré cestě.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Dorazí Metallica, Dylan i Waters. V první polovině roku se u nás představí řada poprockových hvězd

Koncerty v prvním pololetí

16. 1. Wolf Alice, Roxy, Praha

31. 1. Depeche Mode, O2 arena, Praha

4. 2. Alt-J, Forum Karlín, Praha

11. 2. The Chainsmokers, Tipsport Arena, Praha

16. 2. Hollywood Undead, Forum Karlín, Praha

20. 2. Emeli Sandé, O2 arena, Praha

27. 2. Toto, Forum Karlín, Praha

2. 3. Rag’n’Bone Man, Forum Karlín, Praha

8. 3. The Kelly Family, O2 arena, Praha

9. 3. Franz Ferdinand, Forum Karlín, Praha

10. 3. Parov Stelar, Tipsport Arena, Praha

2. 4. Metallica, O2 arena, Praha

14. 4. Noel Gallagher, Lucerna, Praha

15. 4. Bob Dylan, hala Vodova, Brno

19. 4. 30 Seconds To Mars, Tipsport Arena, Praha

20. 4. Richie Blackmore’s Rainbow, O2 arena, Praha

27. a 28. 4. Roger Waters, O2 arena, Praha

12. 5. Anastacia, Forum Karlín, Praha

6. 6. Scorpions, Ostravar Arena, Ostrava

12. 6. Judas Priest, Home Monitoring Arena, Plzeň

13. 6. Ozzy Osbourne a spol., Letňany, Praha

15. 6. Arcade Fire, O2 arena, Praha

19. 6. Ringo Starr, Kongresové centrum, Praha

20. 6. Iron Maiden, Letňany, Praha

20. 6. Queens Of The Stone Age, Forum Karlín, Praha

26. a 27. 6. King Crimson, Forum Karlín, Praha

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám