Hlavní obsah

Zlatý glóbus získal film Tři billboardy kousek za Ebbingem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Filmovou cenu Zlatý glóbus pro nejlepšího herce v kategorii drama získal Gary Oldman za postavu Winstona Churchilla, nejlepší herečkou je Frances McDormandová (Tři billboardy kousek za Ebbingem). Zlatý glóbus v kategorii nejlepší film (drama) získal snímek Tři billboardy kousek za Ebbingem režiséra Martina McDonagha.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Celebrity na předávání Zlatých glóbůVideo: Reuters

 
Článek

Snímek vypráví o matce z malého města, která prostřednictvím billboardů bojuje za dopadení vraha své dcery a kritizuje neschopnost policie. Film obdržel na galavečeru v Los Angeles celkem čtyři trofeje.

Jako nejlepší herečka v dramatu byla za ztvárnění hlavní hrdinky v tomto snímku oceněna Frances McDormandová. Film získal také Zlatý glóbus za nejlepší scénář, jehož autorem je rovněž McDonagh. Za výkon ve vedlejší roli v tomto snímku byl oceněn Sam Rockwell.

Zlatý glóbus pro nejlepšího režiséra získal na galavečeru v Los Angeles mexický filmař Guillermo del Toro za snímek z období studené války Tvář vody.

Foto: Paul Drinkwater, ČTK/AP

Zlatý glóbus pro nejlepšího herce v kategorii drama získal Gary Oldman za postavu Winstona Churchilla

Cenu pro nejlepší neanglicky mluvící film získal snímek Odnikud Fatiha Akina. Nejlepší komedií byla vyhlášena Lady Bird (Beruška), která vypráví o turbulentním vztahu dcery s matkou. Představitelka dcery Saoirse Ronanová získala trofej pro nejlepší herečku v kategorii komedie nebo muzikál.

Podle očekávání slavnostnímu ceremoniálu dominovala kampaň proti sexuálnímu obtěžování, což se projevilo záplavou symbolického černého oblečení. Mezi prvními oceněnými byla například Elisabeth Mossová, která za výkon v Příběhu služebnice získala trofej pro nejlepší herečku v dramatickém televizním seriálu.

Ceremoniál v černé 

Jakmile herečky začaly přicházet na červený koberec, bylo jasné, že dostály svému slibu a na galavečer dorazily v černých šatech na podporu boji proti sexuálnímu obtěžování a nerovnosti pohlaví v Hollywoodu. „Bezprecedentní moře černé,“ uvedla k tomu agentura AP. „Zatmění na červeném koberci,“ komentovala to CNN na Twitteru.

Černou zvolily i hvězdy první kategorie jako Meryl Streepová, Michelle Williamsová, Emma Stoneová nebo Nicole Kidmanová. „Černou máme na sobě ze solidarity," uvedla herečka Emma Watsonová. Na několik dam, které oblékly červenou, purpurovou nebo pastelové barvy, ostatní pohlíželi poněkud rozpačitě, všimla si agentura AFP.

Kampaň podpořilo také mnoho mužských celebrit, které měly na klopě smokingů špendlík s nápisem Time's Up. Zní tak název nadace na pomoc obětem sexuálního násilí, kterou nedávno založily hollywoodské herečky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám