Hlavní obsah

Funk you. Top Dream Company jede hity, zatím v klubech

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká kapela Top Dream Company se už pěkných pár let těší dobré pověsti mezi znalci funku, zatím ale nedosáhla masové slávy. Třeba pomůže nová deska Funk You.

Foto: Top Dream Company

Top Dream Company

Článek

Funk You se pohybuje někde mezi retro funkem, soulem, diskem a jazzem. Sympaticky se nebojí ani naboosterované kytary, což je u funku ta lepší varianta – funguje jako repelent na přeslazenost, ke které mají diskoidní kapely někdy nebezpečně blízko.

Top Dream Company přitom vyrůstá spíš z jazzu, ale obratně to skrývá. Drží se tradiční písničkové formy, cílí čistě na rychlé taneční hity, v dobrém smyslu slova líbivé. Deska sice není přelomová a nezboří staré definice žánru, zároveň v kapele ale nenajdete nic špatného – výtečná basa, vokály, hodně je slyšet přesná a bohatá dechová sekce.

Na desce Funk You se skupina rozhodla zpívat anglicky, což nebylo nejšťastnější rozhodnutí. Top Dream Company spíš potřebují kvalitní, vtipné české texty, pokud chtějí u nás dosáhnout postavení hvězd. Právě tím se liší třeba od J.A.R., kteří v roce 2017 s přehledem kralovali české produkci.

Celkové hodnocení: 75%

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám