Hlavní obsah

Pavel Šporcl obdržel Zlaté album

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houslista Pavel Šporcl si na poslední měsíc letošního roku naplánoval dvanáct koncertů v jedenácti městech naší země. Sérii odstartoval 4. prosince v Českých Budějovicích a uzavřel ji ve středu večer druhým koncertem v pražském Foru Karlín.

Foto: Lucie Levá

Pavel Šporcl při úterním vystoupení ve Foru Karlín v Praze.

Článek

Od vydavatelské společnosti Universal Music obdržel na úterním vystoupení na stejném místě Zlaté album za půlmiliónový obrat.

Na pódiu se představil se sedmdesáti dalšími umělci, které si pozval jako hosty. Doprovodily ho Karlovarský symfonický orchestr, chlapecký sbor Boni pueri a sopranistka Jana Šrejma Kačírková.

Koncerty dirigoval Jan Kučera, šéfdirigent Karlovarského symfonického orchestru a hostující dirigent Národního divadla. Speciálním hostem byla i harfistka Jana Boušková. Před několika dny Šporcl natočil videoklip ke sváteční skladbě Narodil se Kristus Pán. Je součástí Šporclova aktuálního vánočního alba Christmas on the Blue Violin. Klip se natáčel v kostele Nejsvětějšího srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze, režie i kamery se ujal Jiří Vatka, střihu Lucie Navrátilová. Vedlejší role se v něm zhostily Sophia a Violetta Šporclovy.

„Mám rád koledy, zpívají a hrají se u nás doma od dětství. Zařazením koledy Narodil se Kristus Pán do alba pod českým názvem jsem chtěl podpořil krásné tradice českých Vánoc. Natočení videoklipu na tuto koledu vyplynulo tedy jasně a přirozeně,“ řekl ke klipu Šporcl.

Celou desku natočil s Královskou liverpoolskou filharmonií a dirigentem Sebastianem Lang-Lessingem. Jsou na ní originálně zaranžované a upravené vánoční melodie i tradiční koledy a písně. Pozoruhodnou skladbou je houslistova Modlitba, kterou zkomponoval sám.

Album Christmas on the Blue Violin bylo možné zakoupit na všech koncertech vánočního turné Pavla Šporcla s podpisem či osobním věnováním při jeho tradiční autogramiádě, která se konala vždy hned po skončení programu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám