Hlavní obsah

O vítězi Skutečné ligy se rozhodne 16. prosince

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finále 13. ročníku hudební vyhledávací soutěže Skutečná liga proběhne v sobotu 16. prosince v pražském Kulturním domě Mlejn. O prvenství se utkají kapely Gingerhead, Iggy Mayerov, Seventh Passion a Sematam. Do letošního ročníku se přihlásilo 128 kapel.

Foto: archív Skutečné ligy

Jedním z finalistů je i skupina Iggy Mayerov.

Článek

V rámci finálového kola, které začne ve 13 hodin a vstup na něj je zdarma, bude mít každý z pěti finalistů třicet minut na to, aby si získal přízeň odborné poroty i diváků. Po odehrání všech vystoupení proběhne vyhlášení vítězů. Kromě finalistů na akci vystoupí i kapela Self Made, která letos zvítězila v kategorii juniorských skupin. Součástí finálového dne bude také vyhlášení Music Talent Awards 2017.

Skutečná liga je největší tuzemská soutěž pro neprofesionální kapely všech hudebních žánrů. Hlavním soutěžním kritériem je živé hraní a autorská tvorba. Cílem akce je pomoci mladým talentům z Čech a Slovenska odstartovat hudební kariéru.

Za celou dobu soutěží prošlo více než 3700 amatérských kapel. Finalisté jednotlivých ročníků se objevují nejen na pódiích v celé České republice a na Slovensku, ale třeba i na polském festivalu Przystanek Woodstock, který se řadí mezi největší v Evropě.

Reklama

Výběr článků

Načítám