Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Medvídek a komedie o depresivních pětatřicátnících vedou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na to, jak lezavé počasí venku vládne, se Čechům do kina moc nechce. Vítěz žebříčku Paddington 2 hlásí za premiérový víkend 21 936 diváků.

Foto: Vertical Ent

Paddington 2

Článek

Paddington 2 je rodinná britsko-francouzská komedie o medvídkovi a lidech kolem něj. Medvěd se šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden.

Druhé místo a Kvarteto. Hořká komedie ze současnosti od režiséra Miroslava Krobota docela výstižně rozebírá svět pětatřicátníků, kteří nějak nevědí co dál. Čtyři kamarádi se v ní scházejí, aby nacvičili koncert soudobé hudby. Nudný Robert (Lukáš Melník) žije s hezkou Simonou (Barbora Poláková), ale nechápou se. Showman Tomáš (Jaroslav Plesl) se schází se samotářem a milovníkem historie Funésem (Zdeněk Julina). Depresivní intelektuál vypráví studentům o středověkých mocenských bojích, které nikoho nezajímají, a psychoterapeutka Sylva (Lenka Krobotová) jim všem pomáhá, aby se nezbláznili.

Foto: Falcon

Jaroslav Plesl

Film stojí na náznakovém humoru, trapných situacích, nefunkční komunikaci a vtipných dialozích na hranici absurdity. A také na hercích - mimořádně baví třeba Jaroslav Plesl.

Třetí místo patří Vraždě v Orient expresu. Další filmařský pokus vytěžit Agathu Christie dopadl polovičatě a diváci o něj jeví vlažný zájem. Film se odehrává ve vlaku a postrádá reálné exteriéry. Špičkoví američtí herci odvádějí dobrou práci, ale dlouhé statické přednášky a vysvětlovačky působí v současném filmu nepatřičně.

Akční sci-fi Sedm životů v žebříčku zcela selhala. V premiérový víkend nepřekročila ani hranici deseti tisíc diváků.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.Paddington 221 936
2.35.Kvarteto15 066
3.2.Vražda v Orient expresu10 629
4.1.Liga spravedlnosti10 364
5.7 životů9 535
6.4.Thor: Ragnarok7 321
7.Metallica Quebec Magnetic6 226
8.3.Hráči se smrtí5 568
9.5.Maxinožka4 070
10.7.Příšerákovi3 482
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám