Hlavní obsah

Skupina This, v níž hraje i Vojta Kotek, vydala povedené minialbum

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi jasným a výrazným způsobem upozornila na svou existenci pražská rocková kapela This. V pátek 1. prosince vydala minialbum nazvané We Are This... a oznámila zvláštní jarní koncertní turné. K šesti písničkám na desce pak přibydou další příští rok.

Foto: archív kapely - Pavel Hejný

Skupina This se hlásí svým prvním minialbem.

Článek

This tvoří zpěvák a kytarista Honza Melíšek, kytarista Ondra Vyoral, baskytarista Vojtěch Kotek a bubeník Pepa Černý. Jejich doménou je syrová rocková hudba, která vychází z hard rocku sedmdesátých let a pro inspiraci si sahá až do šedesátek. Ctí přitom jasné melodie a minialbum ukazuje i čitelný zvuk, dobrý zpěv a instrumentaci.

Všech šest skladeb na EP působí velmi uvěřitelně. A protože jsou nazpívány anglicky, This na nahrávce působí dojmem vcelku vyspělé zahraniční skupiny. „Není to ale hudba, která by dnes všeobecně frčela,“ přiznal baskytarista Vojtěch Kotek, jinak též český herec a moderátor.

Foto: Petr Horník, Právo

Honza Melíšek a Vojtěch Kotek představují minialbum.

V den vydání desky představili This videoklip k písničce Dance. Hlavní roli v něm vedle kapely ztvárnil herec Jiří Schmitzer.

Minialbum We Are This… tvoří první část celku, respektive alba. „Rozhodli jsme se album rozdělit,“ říká zpěvák a kytarista Melíček „První EP vyšlo 1. prosince 2017 u Warner Music, druhé poté zhruba za necelý rok.“

Minialbum kapela pokřtila 30. listopadu během svého vystoupení v rekonstruovaném pražském Kině 64 U Hradeb. Na jaře se chystá na turné, ale aby prý nemusela čelit zklamání z malých návštěv, bude to turné tak trochu utajené.

„Bude to trochu nezvyklé. Rádi bychom s naší muzikou jezdili po velkých městech, ale po místech, kde se muzika normálně nehraje,“ vysvětlil Kotek.

Reklama

Výběr článků

Načítám