Hlavní obsah

Mirai představují klip k emotivní písni Anděl

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Mirai posílá do světa další singl a videoklip z debutového alba Konnichiwa. Anděl patří mezi nejsilnější skladby na desce a stejně tak se jí dostalo velmi emotivního filmového zpracování. Mirai před pár dny převzali cenu Český slavík v kategorii Objev roku a jejich píseň Když nemůžeš, tak přidej byla oceněna následně dvakrát.

Nový klip kapely MiraiVideo: Universal Music

 
Článek

„Anděl je pro nás nejintimnější skladba z desky. Obsahově je to trochu úvaha o pomíjivosti života, která až mrazivě koresponduje s tím, čím jsme se museli v životě poprat. Touto skladbou bychom rádi vyjádřili pokoru a vděk,“ komentuje její autor Mirai Navrátil, který na skladbě spolupracoval s celou kapelou a producentem Martinem Ledvinou.

Natáčení videoklipu pod taktovkou Ondřeje Urbance, který stojí i za předešlými klipy Divadlo a Pojď, zapomenem, probíhalo ve Frýdku-Místku od západu slunce do mrazivého svítání. Pro kapelu to byla první zkušenost s nocovkou, která však prý měla své kouzlo.

„Bylo to jedno z nejnáročnějších natáčení, ať už po realizační nebo po kreativní stránce. Jelikož se jednalo o citlivé téma, klip byl pro kapelu jistou formou rozloučení se zesnulou ženou bubeníka Šimona Bílého, chtěli jsme pojmout náměť vkusně a bez patosu, což se nám, doufám, povedlo,“ říká ke klipu jeho režisér.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám