Hlavní obsah

Agentura zveřejnila počty hlasů, Ortel by Slavíka vyhrál

Právo, Novinky, Jaroslav Špulák

Poté, co se Michal David připojil ke skupině Kabát a ve středu oznámil, že vrací svého Stříbrného slavíka, kterého získal v kategorii zpěváků, zveřejnila pořádající agentura Musica Bohemica výsledky tak, jak byly před odečtením hlasů skupině Ortel a zpěváku Tomáši Ortelovi. Podle nich mezi kapelami vyhrál Ortel a Tomáš Ortel byl mezi zpěváky druhý.

Foto: Petr Horník, Právo

Cena pro vítěze

Článek

Musica Bohemica však trvá na tom, že bez ohledu na zveřejněná reálná čísla platí oficiální výsledky zveřejněné v sobotu.

V součtu bodů před odečtem za porušení pravidel fanoušky Ortelu získala tato kapela mezi skupinami 36 146 bodů. Kabát, který cenu za vítězství získal, ale vrátil ji, jich má 31 072 a Chinaski 18 783. Mezi zpěváky získal Karel Gott 40 529 bodů, Tomáš Ortel 31 086 a Michal David 17 993.

„Na jedné straně chápeme za dané situace postoj skupiny Kabát i Michala Davida, na druhé straně ale trváme na svém rozhodnutí, že k porušení pravidel hlasování došlo, že zásah byl oprávněný, a na zveřejněných výsledcích nebudeme nic měnit,” sdělila agentura Musica Bohemica.

V sobotním vyhlášení, pro které se Ortelu přičetly loňské výsledky, vyhrál mezi kapelami Kabát před Ortelem a Chinaski. Mezi zpěváky zvítězil Karel Gott, druhý byl Michal David a Tomáš Ortel skončil třetí. Během vyhlašování výsledků ankety organizátor o svém postupu neinformoval, oznámil to až později na internetu.

Agentuře vadilo, že příznivci Ortelu spustili na internetu organizovanou akci Tomáš Ortel Českým slavíkem 2017, jejímž cílem bylo protlačit kapelu a jejího zpěváka na první místa v jejich kategoriích. To jde podle pořadatelů nad rámec individuální podpory oblíbeného interpreta a vnímají to jako porušení pravidel soutěže.

Od takového postupu se ale distancoval generální partner ankety, společnost Karlovarské minerální vody. Zvažuje odchod ze soutěže.

Reklama

Související články

Skupina Kabát vrací Českého slavíka

Skupina Kabát se rozhodla vrátit agentuře Musica Bohemica Českého slavíka, kterého získala v sobotu za vítězství v kategorii skupin v Hudebním divadle Karlín...

Výběr článků

Načítám