Hlavní obsah

Milan Špalek z Kabátu: Začneme dělat novou desku

Právo, Jaroslav Špulák

Skupina Kabát získala dvanáctého Českého slavíka. Baskytaristu Milana Špalka to těší a prozrazuje, co kapelu čeká příští rok.

Foto: Roman Vondrouš, Právo

Kabát při přebírání ceny.

Článek

Jak vůbec vnímáte anketu Český slavík?

Když hraju poker a je to takříkajíc ostré, mám určitý tlak na hrudi. Ten samý tlak jsem měl už dvanáctkrát při předávání cen Český slavík. Jsem rád, že jsme získali další prvenství a musím říct, že umístění v této anketě si celá kapela váží, protože v ní hlasují fanoušci. Někteří hudebníci anketou Český slavík pohrdají, nás ale baví a máme radost, že nám lidé poslali hlasy.

V úterý 28. listopadu odehrajete ve vyprodané O2 areně poslední koncert letošního turné. Jak ho hodnotíte?

Jsme spokojení, protože drtivá většina hokejových hal, kde se koncerty konaly, byla vyprodaná. Myslím si, že úplně plno nebylo jen na dvou koncertech z devatenácti. Turné jsme nachystali v jiném stylu, pódium bylo umístěno uprostřed hal, a věřím, že to lidi bavilo a ocenili to.

Jaký má Kabát plán na příští rok?

Budeme připravovat novou desku. Oba naši kytaristé už mají řadu hudebních nápadů a já začnu psát texty. V létě budeme hrát na festivalech u nás i na Slovensku. V Čechách budeme mimo jiné součástí putovního Léto festu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Slavíky mají Gott, Kabát, Bílá a Kubišová

Slavnostní vyhlášení vítězů ankety Český slavík Mattoni opět nepřineslo žádné překvapení. První cenu převzala zpěvačka roku Lucie Bílá. Skupinou roku je Kabát....

Výběr článků

Načítám