Hlavní obsah

Nové knihy: Énard, Krejčí, Novotný, Macháček i Hillenburg

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pestrá směs románů ze současnosti i z doby Jindřicha VIII. Antologie české povídky s tématem holocaustu. Důkladný rozbor geopolitických zájmů Ruska. Portrét Gustáva Husáka. Lyrické básně, audiokniha i komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Mathias Énard:

Ulice zlodějů

Nové knihy

Marocký chlapec Lachdar, jehož rodina pro nevhodné chování zavrhla, se ocitá sám v ulicích Barcelony. Skrývá se před radikálními muslimy a brzy i před policií, ze strachu, že bude obviněn z vraždy. Jedinou jistotou už jsou pro něho jen sny, láska a četba detektivek.

Kniha Zlín, přeložili Anna Lukavská a Erik Lukavský, 344 stran, 349 Kč

Jo Nesbø:

Půlnoční slunce. Krev na sněhu II

Nové knihy

Na dalekém severu Norska se usadili příslušníci laestadiánského hnutí. Izolace není na škodu, protože jejich životy jsou svázány přísnými pravidly. Do uzavřené komunity však vpadne záhadný cizinec Ulf, který tvrdí, že sem přijel z Osla na lov bělokurů...

OneHotBook, CD, mp3, 5:14 hodin, 289 Kč

Alison Weirová:

Anna Boleynová: Králova posedlost

Nové knihy

Dnes už legendární osud ženy, která toužila po velké kariéře a zaujala krále Jindřicha VIII. Historie říká, proč zemřela. Tento fascinující román vypráví o tom, jak žila.

BB art, přeložila Eva Křístková, 472 stran, 399 Kč

Oskar Krejčí:

Geopolitika Ruska

Nové knihy

Politolog důkladně rozebírá dějinné souvislosti ruské státnosti od Kyjevské Rusi po současné Rusko. Analyzuje vztahy k blízkému zahraničí, Západu i Číně a Východu v minulosti i v nejsoučasnějším dnešku. To vše doplňuje 115 tabulek, 28 map a 24 grafů.

Professional Publishing, 534 stran, 688 Kč

František Novotný:

Tichá vůně slov

Nové knihy

Mimořádně populární básník prezentující verše nejen ve svých pořadech v Českém rozhlase říká: „Já vím, že slova náš svět nespasí, ale může s nimi být možná chviličku na světě líp.“ Lyrická poselství i esejistické úvahy pohladí duši a člověk se k nim rád vrací.

Radioservis, 160 stran, 259 Kč

Ivana Cahová, Erik Gilk, Martin Lukáš (editoři):

Tobě zahynouti nedám

Nové knihy

Povídky českých autorů reflektující v letech 1945 – 1989 holocaust. Známá jména jako Ladislav Fuks, Arnošt Lustig či Jiří Weil, ale i František Hrubín nebo Mirek Elpl a Hermína Franková. Dokonce i obraz koncentračních táborů pohledem viníků.

Akropolis, 389 stran, 320 Kč

Michal Macháček:

Gustáv Husák

Foto: archív nakladatelství Vyšehrad

Michal Macháček: Gustáv Husák

Devět let věnoval historik této osobnosti. Měl k dispozici dosud neznámé prameny z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu Husákovy rodiny. „Zdá sa mi, že autor knihy pozná môjho otca lepšie, ako ja sám,“ komentoval dílo syn Vladimír.

Vyšehrad, 632 stran, 598 Kč

Mark Brake, John Chase:

Star Wars a věda

Nové knihy

Za jak dlouho odstartujeme s prvním spídrem jako ze Star Wars? Co je přesně Síla? Kolik by stálo postavit Hvězdu smrti? Jaká je skutečnost? Kniha napsaná pro fanoušky, kteří chtějí zjistit fakta skrytá za jedním z nejoblíbenějších moderních eposů.

Nakladatelství MatfyzPress MFF UK, 288 stran, přeložila Pavla Kotalová, 329 Kč

Stephen Hillenburg:

SpongeBob 1: Praštěné podmořské příběhy

Nové knihy

První komiksová kniha člověka, který je původním povoláním mořský biolog - protože nikoho jiného by asi nenapadlo napsat příběh o žluté houbě, která smaží na mořském dně hamburgery a bojuje se zákeřným panem Planktonem.

Crew, 112 stran, 229 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám