Hlavní obsah

Seriál House of Cards nelze točit bez Spaceyho, ve smlouvě je díra

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Netflix nemůže bez herce Kevina Spaceyho dotočit poslední řadu populárního seriálu House of Cards, tvrdí server Independent. Představitel klíčové role Spacey byl vyhozen kvůli obviněním z údajného sexuálního obtěžování.

Foto: Netflix

Kevin Spacey jako politický intrikán

Článek

Zdroje serveru sdělily, že scenáristé se snaží seriál přepsat tak, aby se poslední rozpracovaná řada dala odvysílat bez hlavního herce, ale smlouva to zřejmě neumožňuje. Pokud totiž neobsahuje klauzuli o morálních důvodech k jejímu ukončení, pak nelze herce vyhodit, ani kdyby obvinění byla pravdivá.

Spacey podle zdrojů může v sérii skončit jen v případě, že by sám nemohl práci zvládnout nebo by byl příliš vytížený. To neodpovídá aktuální situaci, kdy Spacey nepracuje a prý vyhledal nespecifikovanou léčbu.

Firma by musela vyplatit herci značnou částku, kdyby natáčela bez něj, pokud ale Netflix celý seriál definitivně zruší, není o čem jednat.

Spacey nebyl za nic odsouzen a stále nebyl předložen žádný přímý důkaz o údajném sexuálním obtěžování. Některá obvinění hovoří o případech starých desítky let.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám