Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Vražda v Orient expresu a Thor v čele, rekordy však netrhají

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahraniční snímky ovládly o víkendu žebříček návštěvnosti domácích kin. Vražda v Orient expresu měla nepatrně víc diváků než Thor: Ragnarok.

Foto: CinemArt

Michelle Pfeifferová jako bohatá odkvetlá kráska (Vražda v Orient expresu)

Článek

Zatímco komiksový Thor musí zase jednou zachránit civilizaci a přežít smrtící gladiátorskou soutěž, Vražda v orient expresu se snaží o víceméně realistický detektivní příběh.

Film vychází z předlohy Agathy Christie, ale značně ji přepracoval. Celý se odehrává převážně ve vlaku a nad akcí převládají výslechy svérázného detektiva Poirota. Cestující v luxusním expresu kdesi v horách zapadnou do sněhu. Tam dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka a pachatelem může být prakticky každý. Postavu detektiva si přiklepl sám režisér Kenneth Branagh, který se obklopil hereckou elitou včetně Johnnyho Deppa, Michelle Pfeifferové, Penélope Cruzové, Willema Dafoea, Judi Denchové a dalších.

Na třetím místě skončil animovaný dobrodružný příběh Maxinožka s návštěvností 20 803 diváků za víkend.

Komerčně neuspěla Milada, domácí snímek o Miladě Horákové, kterou popravili komunisti po zinscenovaném procesu. Film nesklidil nadšené kritiky, recenze oceňují spíš odvahu ujmout se společensky významného tématu z naší historie než filmové zpracování.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Vražda v Orient expresu48 915
2.1.Thor: Ragnarok44 386
3.31.Maxinožka20 803
4.2.Milada15 224
5.3.Příšerákovi13 777
6.5.Bajkeři12 407
7.4.Všechno nejhorší11 176
8.6.Jigsaw5 559
9.8.Earth: Den na zázračné planetě4 202
10.10.My Little Pony Film2 660
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám