Hlavní obsah

Lithium do každé rodiny. Blaník chystá celovečerní film

Novinky, Stanislav Dvořák

Legendární Tonda Blaník míří na samotný Hrad. Marek Daniel dostal v chystaném filmu Prezident Blaník hlavní roli. Režii má Marek Najbrt.

Foto: Falcon

Tonda Blaník

Článek

„Příběh Tondy Blaníka, zachycující události kolem druhé přímé volby českého prezidenta, vzniká pod vedením producentů Milana Kuchynky a Pavla Strnada z Negativu a v koprodukci s Českou televizí a společností Seznam.cz. Do kinodistribuce snímek uvede 1. února 2018 distribuční společnost Falcon,” sdělila za tvůrce Martina Chvojka Reková.

Lobbista Tonda Blaník ve filmu kandiduje na prezidenta. Slíbí máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny. I když sežene podpisy, neschopný asistent Žížala je nedoručí včas na ministerstvo vnitra. Blaník zuří. Podaří se mu přesto zachránit naši zemi?

„Točíme celovečerní hraný film, ve kterém mimo jiné reagujeme na aktuální průběh prezidentské volby. Hlavní hrdina v podání Marka Daniela se ocitá mezi skutečnými kandidáty na prezidenta, a část scénáře tak vzniká za pochodu,“ řekl režisér Marek Najbrt.

Foto: Lukáš Táborský , Právo

Režisér Marek Najbrt

Vedle Marka Daniela si zahrají Michal Dalecký a Halka Třešňáková, hudbu složí kapela Midi Lidi, která získala Českého lva za jiný Najbrtův snímek Protektor, oceněný dohromady šesti soškami České filmové a televizní akademie včetně nejlepšího filmu.

„Rekordně krátký čas na dokončení celovečerního filmu a filmový způsob natáčení ve formátu Cinemascope jsou z producentského hlediska asi hlavní výzvou tohoto projektu. Pro financování filmu chceme využít i crowdfunding, příští týden spustíme ve spolupráci se serverem Hithit kampaň, v níž nabídneme fanouškům Tondy Blaníka zajímavé odměny,“ uvedli producenti filmu Prezident Blaník Milan Kuchynka a Pavel Strnad.

Autory scénáře jsou Tomáš Hodan, Robert Geisler, Jan Bartes, Benjamin Tuček a Marek Najbrt.

Videoukázka na prezidentblanik.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám