Hlavní obsah

Ondřej Ruml nasadil vánoční atmosféru v klipu Štěstí zdraví

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Píseň Štěstí zdraví aneb Tak trochu vánoční píseň z alba Ondřeje Rumla Nahubu má nový klip. Přichází chytře načasován na předvánoční vlnu, s nevtíravě kontemplativním mcferrinovským zvukem.

Ondřej Ruml - Štěstí zdraví aneb Tak trochu vánoční píseňVideo: Ondřej Ruml

 
Článek

Ondřej Ruml natočil písničku i celou desku Nahubu pouze za použití lidského hlasu a přístroje looper. Jde tak ve stopách svého oblíbence, amerického skladatele a zpěváka Bobbyho McFerrina.

Aktuálně jede Ondřej turné One Man Show Tour Nahubu, kde prezentuje jak nové album, tak svůj výtečný debut Proměna, který zaujal kritiku. Po úspěchu v televizní soutěži se tehdy obklopil skvělými muzikanty (Beata Hlavenková, Rasťo Uhrík, Martin Novák, Patrick Karpentski) a natočil žánrově rozmanitou a vyspělou desku, kde si broukal v tichých blues či bossa novách a zářil energií ve funkových skladbách.

„Rozhodl jsem se tehdy, že svou první desku natočím tak, aby se líbila hlavně mně. Nikdy jsem nebyl žánrově vyhraněný a ani deska taková úplně není. Mísí se na ní prvky jazzu, popu, swingu i country. Moc se mi líbí například použití pedal steel guitar v písni Pán, kterou skvěle natočil Josef Štěpánek. Také Luboš Novotný z kapely Druhá Tráva nahrál překrásný part v písni Když se stmívá. Velkou radost mám i ze saxofonu Františka Kopa v písni Úsměv,“ zavzpomínal Ruml.

Na druhé desce se vrátil až k Ježkovi a překvapil citlivou interpretací stařičkých písní. Album Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha (2014) mělo opět dobré recenze.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám