Hlavní obsah

Český film vypráví o muži posedlém sportem a ženě toužící po dítěti

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Adam Sedlák dokončil svůj celovečerní debut Domestik. Psychologický snímek o obsesích dnešních lidí označuje za „civilizační horror“. Do kin by měl jít příští rok.

Foto: Julie Vrábelová

Jiří Konvalinka při natáčení filmu Domestik

Článek

Hlavními postavami jsou profesionální cyklista a jeho žena. Ambiciózní sportovec nechce být na závodech jen domestikem (podpůrným jezdcem) a jeho touha vyhrát se stává nezdravou obsesí. Trénink tlačí na hranici fyzických možností, v ložnici si staví kyslíkový stan a hledá možnosti nelegálního dopingu. Jeho manželka Šarlota je zase posedlá otěhotněním, které se nedaří. Hledá řešení v podpůrných prostředcích a různých rituálech.

Hlavních rolí se ujali Jiří Konvalinka a Tereza Hofová. Sám Sedlák má za sebou zatím minisérii Semestr. Získal nominaci na Cenu české filmové kritiky v kategoriích objev roku a počin mimo kino.

Foto: Julie Vrábelová

Tereza Hofová při natáčení filmu Domestik

„Zatímco samotný film se natáčel 24 dní, Jiří Konvalinka se na roli závodního cyklisty Romana připravoval více než půl roku, kdy pod vedením profesionálních trenérů nacvičoval jízdu na válcích i na cyklistickém oválu, druhým domovem se mu stala posilovna a absolvoval i povinnou cyklistickou depilaci,“ poznamenal Petr Slavík ze společnosti Cinemart.

Film Domestik produkovala nová pražská produkční společnost Shore Points, kterou založil Jakub Jíra teprve v roce 2015. Shore Points stojí za již zmíněným populárním a oceňovaným on-line seriálem Semestr.

Reklama

Výběr článků

Načítám