Hlavní obsah

GLOSA: Hodiny jsou jako Kryštof

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden vydala své minialbum S tebou česká skupina Hodiny. Odvedla na něm dobrou práci, nabídla kultivované popové písničky s pěknými melodiemi a texty. Přesto by její tvorba mohla v příštích týdnech zapadnout do slepé uličky.

Foto: Universal Music

Tomáš sehnal ze skupiny Hodiny při natáčení klipu.

Článek

Hodiny svým zvukem, aranžemi i texty velmi připomínají skupinu Kryštof. Je to patrné v každém okamžiku, až se mimoděk vynořuje otázka, jestli písničky na desce, u kterých je jako autor podepsaný zpěvák a kytarista Hodin Tomáš Sehnal, nepodpořil jinak než jen dobrým slovem či přátelským požehnáním Richard Krajčo, strůjce repertoáru Kryštof. Jeho autorský rukopis je totiž natolik osobitý a patrný, že napodobit ho vyžaduje opravdu velký talent.

V rozhovoru pro Právo Tomáš Sehnal řekl, že Hodiny nejsou kopií skupiny Kryštof. Minialbum S tebou to však nepotvrzuje a pro kapelu by to mohl být problém v tom, že fanoušci, po kterých touží, se raději budou dál držet originálu, tedy nedají dopustit na Kryštof, a sound Hodin budou považovat za velmi nepůvodní. A upřímně řečeno jim k tomu sama kapela nabídla plnou hrst důvodů, vehnanou na minialbu do čtyři písniček a jednoho remixu.

Být spokojený s tím, že se vlastní písničky téměř dokonale podobají skladbám slavné kapely, není přece to, po čem by obecně muzikanti ve svém autorském pnutí šli.

Buďme ale spravedliví. Osud Hodin napíše čas.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám