Hlavní obsah

Filmové premiéry: Alibi na klíč, Čtverec, Krotká, 8 hlav šílenství, Sněhulák a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Užívejte, my to ututláme!, vyzývá francouzská komedie Alibi na klíč. Letošní canneský festival vyhrál švédský Čtverec. Podle povídky F. M. Dostojevského natočil Sergej Loznica film Krotká. Aneta Langerová hraje hlavní roli ve filmu 8 hlav šílenství. Z předlohy spisovatele Joa Nesbøho vychází krimi Sněhulák. Z populárních postaviček zase My Little Pony Film. Dramatem ženy po návratu z vězení je Ta, která odešla.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Alibi na klíč

Upoutávka na film Alibi na klíčVideo: Bontonfilm CZ

Chcete se o víkendu povyrazit s milenkou? Nechce se vám do práce nebo školy? Nudí vás nedělní rodinné obědy s tchyní a tchánem? Ze všeho je možné se vylhat bez toho, abyste měli průšvih nebo manželský rozvrat. Od toho je tu firma Alibi na klíč, která se o to postará.

Alibi na klíč, Francie 2017, 90 min., režie: Philippe Lacheau, hrají: Philippe Lacheau, Elodie Fontanová, Nathalie Bayeová, Didier Bourdon a další.

Čtverec

Upoutávka na film ČtverecVideo: Film Europe

Nevšední konceptuální švédská komedie Čtverec plná jedinečných momentů krutého humoru zkoumá hranice společenské tolerance, politické korektnosti a umělecké svobody. V příběhu ambiciózního kurátora muzea moderního umění Christiana režisér prokazuje svůj mimořádný talent pro pozorování drobných mezilidských situací.

Čtverec, Švédsko/ Německo/ Francie/ Dánsko, 2017, 142 min., Ruben Östlund, hrají: Elisabeth Mossová, Claes Bang, Dominic West, Terry Notary a další.

Krotká

Upoutávka na film KrotkáVideo: Film Europe

Ruské ženě v zapadlé vesničce se vrátí balíček, jejž poslala svému uvězněnému manželovi. Vystrašená se vydává na pitoreskní cestu do vězení, které je pro mnohé spíš nedobytnou pevností. Čeká ji byrokratická absurdita, věrolomné charaktery ze společenské spodiny, ústrky, násilí i poznání, že žalář nekončí zdmi a ostnatými dráty.

Krotká, Francie/ Nizozemsko/ Německo/ Lotyšsko/ Rusko/ Ukrajina, 2017, 143 min., režie: Sergej Loznica, hrají: Vasilina Makovceva, Boris Kamorzin, Valeriu Andriutã a další.

8 hlav šílenství

Upoutávka na film 8 hlav šílenství Video: Bontonfilm CZ

Film se v osmi kapitolách věnuje životu sovětské básnířky Anny Barkovové, která měla ve dvacátých letech před sebou skvělou kariéru, ale zanedlouho let už jela v nákladním vagónu směřujícím do neobydlených stepí Kazachstánu. V pracovních táborech sovětského Gulagu a ve vyhnanství pak strávila 22 let života.

8 hlav šílenství, Česko/ Slovensko 2017, 107 min., režie: Marta Nováková, hrají: Aneta Langerová, Zuzana Fialová, Viktorie Čermáková a další.

Sněhulák

Upoutávka na film SněhulákVideo: CinemArt

Žena, která zmizela uprostřed noci ze svého domu, je o pár dní později nalezena brutálně zavražděná. Sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat.

Sněhulák, USA/ Velká Británie/ Švédsko, 2017, 119 min., režie: Tomas Alfredson, hrají: Michael Fassbender, Rebecca Fergusonová, Val Kilmer, Charlotte Gainsbourgová a další.

My Little Pony Film

Upoutávka na film My Little Pony Film Video: Vertical Ent.

Když temná síla ohrožuje Ponyville, vydají se kamarádi na cestu až na konec bájné Equestrie, protože musí zachránit svůj milovaný domov. Na cestě je čeká velké dobrodružství a spousta nových přátel.

My Little Pony Film, USA/ Kanada, animovaný muzikál, 99 min., režie: Jayson Thiessen.

Ta, která odešla

Upoutávka na film Ta, která odešla Video: Film Europe

V roce 1997 vychází Horácia po třiceti letech z vězení. Její manžel mezitím zemřel a ač se spojila s dcerou, nemůže najít syna. Brzy poznává, co se nezměnilo – moc a výsady elit. Její bývalý aristokratický milenec Rodrigo, který zosnoval její uvěznění, je však nyní sám lapen: stejně jako jeho bohatí přátelé, i on přestal ze strachu z únosů bohatých vycházet z domu.

Ta, která odešla, Filipíny 2016, drama, 226 min., režie: Lav Diaz, hrají: Charo Santos-Concio, John Lloyd Cruz, Michael De Mesa a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám