Hlavní obsah

Předělaný „nový“ song George Michaela vyvolává smíšené pocity

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posmrtně vydaný singl George Michaela Fantasy vyvolává ve fanoušcích smíšené pocity. Někteří jsou toho mínění, že zbylé nebo nedodělané nahrávky se po smrti interpretů mají nechat být.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

George Michael zachycený během svého koncertního turné v roce 2008

Článek

Písničku Fantasy upravil a vydal producent a hudebník Nile Rodgers. George Michael ho prý sám požádal těsně před smrtí, aby z toho udělal nový singl.

Michaelův manažer David Austin uvedl, že píseň měla být původně na albu Listen Without Prejudice a měla se stát jedním z důležitých singlů, ale pak se na ni nějak zapomnělo.

„Být požádán Georgem Michaelem, abych přepracoval jednu z jeho písní, byla jedna z největších poct, jakých se mi v životě dostalo,“ řekl Rodgers.

„Ta písnička pořád zní nedodělaně. Mám ráda Nila, ale tohle měl opravdu radši nechat být,“ napsala na sociální síti fanynka Debbie M.

„Miluju Michaela, ale tohle je příšerné,“ napsal jiný fanoušek.

Další fanoušci ale singl chválí. Dodělávání nahrávek a jejich vydávání po smrti autorů vždy byla a je pochybná činnost, která podle některých kritiků zavání neúctou k umělcům.

Poprask vyvolalo před lety i vydání upravených nedodělků Michaela Jacksona, které by známý perfekcionista nikdy sám nezveřejnil. Producenti obvykle tvrdí, že jde o „poctu“ umělci, ale je jasné, že jde vždy o peníze.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám