Hlavní obsah

Duch Led Zeppelin nezmizel. Plant zveřejnil ukázky z nové desky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Robert Plant zveřejnil ukázky z chystané desky Carry Fire. Burácivé syrové kytary v úvodu songu Bones of Saints ohlašují důstojný návrat jednoho z nejlegendárnějších rockových frontmanů.

Foto: Warner Bros

Robert Plant na desce Carry Fire

Článek

Neotesaný repetitivní riff a hrubý hluboko posazený vokál signalizují, že deska by mohla být i tvrdší. Také moc nezní jako world music, která Planta řadu let hodně inspirovala.

Deska Carry Fire má vyjít 13. října u Nonesuch/Warner Bros. a hlavním singlem alba bude skladba The May Queen, která akustickými kytarami a zpěvem připomíná staré balady Led Zeppelin.

Desku s jedenácti písněmi natočil Plant s partičkou the Sensational Shapeshifters, kterou tvoří John Baggott, Justin Adams, Dave Smith a Liam „Skin” Tyson. Hostovali na ní Redi Hasa či Seth Lakeman.

„Já uznávám své staré věci a mám z nich radost, ale vždy cítím, že mě to láká tvořit nové. Musím mísit staré s novým,“ řekl k desce Plant. Zpěvák už ohlásil řadu koncertů ve Velké Británii a v Irsku, ale v ČR zatím nic.

Reklama

Výběr článků

Načítám