Hlavní obsah

Do filmu o Tolkienovi míří Lily Collinsová i herec z Harryho Pottera

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herci Anthony Boyle, Nicholas Hoult a Lily Collinsová by měli vytvořit ústřední trojici filmu o životě slavného spisovatele JRR Tolkiena nazvaného prostě Tolkien.

Foto: Netflix

Lily Collinsová

Článek

Nicholas Hoult má ztělesnit samotného Tolkiena a Lily má hrát jeho životní lásku Edith. Mladá britská herečka na sebe upozornila ve filmech jako Okja, To the Bone a S láskou, Rosie.

Anthony Boyle hrál mimo jiné Scorpia Malfoye v úspěšné britské divadelní hře Harry Potter and the Cursed Child. Režie Tolkiena se ujme Dome Karukoski.

Foto: Profimedia.cz

Anthony Boyle

David Gleeson a Stephen Beresford napsali scénář o mládí JRR Tolkiena, o jeho přátelstvích, lásce a umělecké inspiraci. Zásadní roli u něj hrály strašlivé zážitky z první světové války. Odborník na jeho dílo John Garth tvrdí, že spisovatel potřeboval psaní jako prostředek k odehnání hrůz, které zažil na Sommě. Když se vrátil ze zákopů, kde ztratil nejlepší kamarády, trpěl tzv. zákopovou horečkou.

Tolkien napsal svá díla Hobit a Pán prstenů před druhou světovou válkou, ale tehdy neměla úspěch. Až od sedmdesátých let se fantasy příběhy více prosadily, když je začali nově interpretovat intelektuálové. Pána prstenů se pak prodalo více než 150 miliónů výtisků a nakonec se podle něj natočila série filmů, stejně jako podle Hobita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám