Hlavní obsah

RECENZE: Bond se spojil s partou buranů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režie Steven Soderbergh, dále bondovský Daniel Craig, Channing Tatum, Adam Driver a jako bonus se v závěru objeví Hillary Swanková v roli sexy „federála“. Loganovi parťáci vypadají na první pohled jako film, kde by mělo všechno fungovat a člověk by se měl pořád smát, přesto to výjimečná komedie není.

Foto: Bontonfilm

Daniel Craig se z úrovně britského elegána spustil do spodních společenských pater.

Článek

Steven Soderbergh stvořil dost neoriginální, průměrně vtipnou a s prominutím trochu příliš dlouhou komedii. Vychází z klišé o jižanských upocených nevzdělaných buranech, kteří žijí v zapadákovech ve svých laciných dřevěných domcích či přívěsech a jejich manželky pracují jako servírky nebo kadeřnice. Jako výchozí nápad vcelku dobré, pak s tím ale Soderbergh nepracuje zrovna ideálně.

Postavy lupičů-buranů nemusí být realistické, přehánění může být zábavné, jenže to by postavy musely být trochu víc legrační, do „crazy“ polohy se nedostanou a vtipů je ve dvouhodinovém snímku překvapivě málo.

Foto: Bontonfilm

Táta buran a jeho roztomilá holčička si ukazují svaly.

Celá hlavní dějová linie o loupeži nepřináší žádný nový nápad a stává se téměř úmornou. Jde o klasický model příprava loupeže - akce - hádky, podobně jako v desítkách starších filmů. Dva tupí bratři (Tatum a Driver) se kvůli loupeži spojí se zkušeným zločincem Joem Bangem (Daniel Craig), který občas střílí slušné hlášky, a jde se na věc.

Výborná je vzpoura ve vězení, kde se kriminálníci dožadují nových dílů Hry o trůny, a také vedlejší linie s malou lupičovou holčičkou, jež se pod vedením své poněkud jednodušší matky chystá na dětskou soutěž krásy. Roztomilá postava holčičky by si možná zasloužila rozpracovat víc místo spousty zbytečných scén, které nemají pro příběh zásadní význam.

Výjimečný film skutečně nevzniknul, ale především díky hercům se Loganovi parťáci jako malé letní odreagování dají přijmout.

Celkové hodnocení: 60%

Reklama

Výběr článků

Načítám